— parhaat valokuvasi netissä!

Viimeisemmässä päivityksessä 31.5 poistettiin kokonaan rajoituksen kuvien arvostelumäärän suhteen, eli nyt pystyy tykkäämään kuvista niin paljon kun haluaa =)

Tämän lisäksi Keskustelupalstalla aloitettiin keskustelu liittyen muutokseen pisteytyksessä sekä käyttäjien suosioissa. Toivomme keskustelun syntyvän, jonka yhteydessä kuullaan mielipiteitänne ja ehdotuksianne.

Muutosuunnitelma:

Pisteytysjärjestelmää tullaan muuttamaan, ja ennen kuin lopullinen muutos tehdään, haluaisimme kysyä käyttäjien mielipidettä suunnitteilla olevasta pisteytysmenetelmästä. Kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan ja esittämään omia mielipiteitään ja ideoitaan.

Kuvien pisteytyksestä:
Kuvia pystyy pisteyttämään asteikolla 1-5, eli kuvalle pystyy antamaan joko vain 1 pisteen tai perätin 5 (liukusäätimellä). Käyttäjien suosioita tullaan pitämään, koska haluamme sillä erottaa ja palkita pitkään sivustolla käyneet, aktiivisena olleet käyttäjämme passiivisista kävijöistä. Suosiota tullaan kuitenkin sen verran muuttamaan, että uuden käyttäjän on helppoa saavuttaa aktiivisuudellaan pitkään sivustolla käyneen, tehokkaan käyttäjän suosiotason.

Käyttäjien henkilökohtaisissa suosiossa tulee olemaan 5 porrasta:
1. visitor (vierailija)
2. beginner (aloittelija)
3. ameteur (amatööri)
4. master (mestari)
5. guru

Kuvien arvostelut käyttäjän suosiotason perusteella:
1. Vierailija pystyy antamaan 1 pisteen,
2. Aloittelija 1-2 pistettä,
3. Amatööri 1-3 pistettä,
4. Mestari 1-4 pistettä,
5. Guru 1-5 pistettä.

Kuvien julkaisumäärä suosiotason perusteella:
1. Vierailija pystyy lataamaan 2 kuvaa/vko,
2. Alottelija 4 kuvaa/vko,
3. Amatööri 7 kuvaa/vko,
4. Mestari 10 kuvaa/vko,
5. Guru 14 kuvaa/vko.

Käyttäjien suosioista ja titteleistä:
Toisin kuin nykyisessä käytännössä, käyttäjän suosio on nostettavissa tai vähennettävissä käyttäjän henkilökohtaisessa profiilissaan, eli kuvista saadut arvostelut ei enää jatkossa vaikuta käyttäjän henkilökohtaisiin pisteisiin (suosioon). Kunkin käyttäjä voi käydä toisen käyttäjän profiilissa antamassa plussaa (+), nollaa(0) tai miinusta(-). Kerran viikossa lasketaan yhteen käyttäjän saamat pisteet ja sen perusteella annetaan uuden/entisellään olevan tittelin.

Henkilökohtaisen suosion pisteet:
1. vierailija: 0-10 pistettä,
2. aloittelija: 11-20 pistettä,
3. amatööri: 21-30 pistettä,
4. mestari: 31-40 pistettä,
5. guru: 41-50+ pistettä

Käyttäjän saamat pisteet lasketaan kerran viikossa yhteen ja titteli muuttuu käyttäjän saamien pisteiden perusteella. Käytännössä tämä toimii niin, että kun käyttäjä, joka on nykysin "vierailija" saa 10 plussaa, hänestä tuleekin laskentaviikon päätyttyä "aloittelija". Sen sijaan jos "mestari" saa viikon aikana miinuspisteitä, hänestä tulee jälleen "amatööri". Nollapiste ei lisää eikä vähennä pisteitä. Edellytyksenä on, että äänet ovat joka suosiotasolla eri käyttäjiltä (sama käyttäjä ei pysty äänestämään samalla tavalla kahdesti eli antaa kahta plussaa tai miinusta samalle käyttäjälle, sen sijaan hän pystyy muuttamaan mielipidettään ja antamaan käyttäjälle plussaa aikaisemman miinuksen sijasta ja päinvastoin. Kullekin suosiotasolle/tittelille tulee olemaan myös oma kuvakkeensa.

Nykyisiä useamman tuhannen ja jopa kymmenen tuhannen suosioita tullaan laskemaan uudelleen niin, että uusien käyttäjien on helppoa saavuttaa korkeimman tason ja kaikki pysyy kutakuinkin samalla pisteytystasolla muutaman kymmenen pisteen erolla. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, suosiota ei voida kokonaan poistaa, sillä se toimii "palkkiona" vanhoille käyttäjillemme, jotka ovat olleet Kuvaklubissa sen perustamisesta saakka sekä "porkkanana" niille, jotka ovat vastikään liittyneet Kuvaklubiin. Mutta siis lisätään tasa-arvoisuutta verrattuna nykyiseen suosioporrastukseen.

Muutokset pisteytyksessä eivät tule vaikuttamaan "päivän valokuva" -arvostelumenetelmään, eli 10 äänen raja tulee pysymään ja eniten pisteitä saanut kuva voittaa päivän kilpailun.

Arvostelu

1

Katsottu: 1108

Ääniä: 1

Tanja Huopolainen

Kategoriasta Tekijöiden blogi
julkaistu 31 toukokuuta 2013, 19:08

Kommentit ja palautteet

  • 0

    Samuli Kämäräinen kirjoitti 31 toukokuuta 2013, 19:17

    Kuullostaa hyvältä :) Nähtäväksi jää miten toimii, luulisin ainakin että muutkin tykkää :)