— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

6

Katsottu: 2089

Ääniä: 5

Hanski of Bodom

Kategoriasta Huumori
ladattu 16 syyskuuta 2012, 17:13

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
Canon EOS 400D DIGITAL
Objektiivi:
Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS  
Polttoväli:
18 
Valotusaika:
1/200 
Aukko:
f/8.0 
ISO:
800 

Muita kuvia käyttäjältä Hanski of Bodom:

Katso käyttäjän Hanski of Bodom koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • Hanski of Bodom kirjoitti valokuvasta 16 syyskuuta 2012, 17:13

  Tito hämillään Leinon tammen sisällä.
 • 0

  pate kirjoitti 16 syyskuuta 2012, 17:31

  Kivat sävyt. Koirat "jumissa" taitaa olla päivän aihe uutisissakin!

 • 0

  Hanski of Bodom kirjoitti 16 syyskuuta 2012, 17:32

  Onko, ha-ha?! Hyvä sattuma sit :)

 • 0

  Pinja Hyvönen kirjoitti 16 syyskuuta 2012, 18:38

  Hauska! kai koira lopulta sai apua? katsoin ensin että pesukarhuko siellä :)

 • 0

  Sofharti kirjoitti 16 syyskuuta 2012, 19:02

  Muuten hyvä, mutta väri, varsinkin puunrungossa, on aika outo, tarkoituksella tai ei.

 • 0

  Hanski of Bodom kirjoitti 17 syyskuuta 2012, 6:25

  Vekkuli juttu, mutta puu on takaa auki ja sieltä pääsee vapaasti ulos (ja sisällä mahtuu seisomaan pystyssä ainakin pari ihmistä.
  Pate tykkäsi kuvan sävyistä, mutta Sofharti ei.... Täytyypi sanoa, että ole enemmän Sofhartin kannalla. Sävy on vihertävä, mutta en pystynyt tekem'ään asialle mitään. Puu on vanhuuttaan niin kellertävän kukerteleva, että oli pakko yrittää laittaa vähän sinistä ja harmaata, mutta se sitten puolestaan näkyy kasvillisuuden väreissä, kuten huomaatte.

 • 0

  Jukka75 kirjoitti 17 syyskuuta 2012, 11:50

  Hauska otos tosiaan ja katselin kanssa ekana että pesukarhu jäänyt jumiin, värisävyt on kyllä siinä siinä mutta menee vielä. Kuvaatko RAW vai jpg muodossa, niin ja millä asetuksella mahtaa olla valkotasapaino.

  Onko autolla vai jollain muulla, ihan vaan uteliaisuudesta, jos kuvaat RAW muodossa niin sillä saa aikas paljon anteeksi kun kuvaa säätää. Tosin vaatii ohjelman millä sitä säätää, Lightroom mikä esim. itsellä on niin sen saa ilmaiseksi netistä kuukaudeksi koe käyttöön, kannattaa kokeilla.

 • 0

  Hanski of Bodom kirjoitti 17 syyskuuta 2012, 14:48

  Jukka, en ymmärrä esim mikä RAW on. Jpg:n tiedän, että se on kai käytetyin (?) muoto, jolla kuvia tallennetaan (?). Onko RAW jotain samaa ja miten sen saa, miten käytetään, missä hyvä?

  Olen käyttänyt enimmäkseen autoa, mutta nyt alkanut manuaalisesti kokeilla. Ei tule vielä oikein hyviä, kun aikaa kuluu tuhratessa ja saan aina lopulta hepulin.
  Lightroom mulla onkin, mutta en osaa käyttää sitä ;(

 • 0

  Jukka75 kirjoitti 18 syyskuuta 2012, 7:45

  Ok.
  Eli RAW kuva on pakkaamatonta kuvaa ja jpg. on aina pakattua, RAW kuvalla on paljon enemmän säätövaraa. Enkä siis tarkoita säädöllä kuvan muokkaamista, RAW kuvaa voit terävöittää enemmän, poistaa kohinaa paremmin, avata tummia kohtia,ym,ym. Mitä käytetyimpää tulee niin kuvauspiireissä voisin veikata että se on raaka (eli RAW), tosin kaikki ei kuiteskaan niin kuvaa ja ei se muuteskaan mikään pakko ole.

  Itse siirryin aikoinaan suoraan käyttämään manuaali vaihtoehtoa, mutta nykyäänkin käytän välillä aina seuraavaa vaihtoehtoa. Eli voit harjoitella seuraavasti, ota ensin kuva manuaali muodossa. Tutki kuvan EXIF tietoja, eli millä aukolla jne. Mieti seuraavaksi mitä voisit kuvassa muuttaa, valotusta, terävyyttä, jne, laita kamera manuaalille ja koita saada niin muutokset aikaan.

  Ota vaikkapa kuva maisemasta ja taivaasta, usein siinä pissii jompi kumpi. Eli taivas liian kirkas taikka jokin mättää, laita manulle ja aseta autolla saadut arvot kameraasi, siitä sitten lähdet muuttamaan taivaan valotusta ym. Ihan vaan siis harjoituksen vuoksi, kyllä se siitä sitten jossain vaiheessa jää takaraivoon.

  Yksi asia mikä kuvissasi kiinnittää huomion, käytät aivan turhaan liian isoa ISO arvoa jaja liian isoa aukkoa. Eli opettele nuo neljä asiaa aluksi, miten vaikuttaa kuvaan ja tärkein että miten ne vaikuttavat toisiinsa. Nämä kun osaat niin olet jo aika pitkällä, pääset myös pätemään kavereillesi ;D

  Polttoväli
  Valotusaika
  Aukko
  ISO

  Otan nyt vaikka malliesimerkiksi tämän Koivulta Kolille kuvasi.
  http://kuvaklubi.fi/photo/7618/koivulta-kolille/

  Polttoväli:40
  Valotusaika:1/400 Aivan liian turhan lyhyt aika, tulos on että kuvasi jää hämäräksi.
  Aukko:f/13.0 Aivan liian iso aukko joka syö myöskin valovoimaisuutta, voisi ottaa varmaan puolet tuosta pois.
  ISO:1600 Kaksi edellistä arvoa ollut aivan turhaan liian suurella joten kuva on jäämässä hämäräksi, kamerasi koittaa siis parantaa kuvan valoa nostaen ISO arvoa. Joten tuloksena on ok valaistus mutta ISO arvo teki kuvaasi myös kohinaa.

  Nämä nyt oli karkeita esimerkkejä, mutta kaikkihan tätä opiskelee ja hyvä siitä tulee. Niin ja katsele muiden ihmisten laittamia kuvia, varsinkin kuvaklubilla se on helppoa kun tiedot yleisemmin näkyvät tuossa vieressä. Katso kuvaa ja tietoja, näin saat kuvan siitä millä asetuksilla missäkin tilanteessa muut ovat kuvan ottaneet.

  Lightroom on mielestäni erittäin hyvä ohjelma niin jpg kuin RAW kuviinkin ja siihen läytyy paljon kirjoja ( varmaankin), sen voi myös oppia ihan vaan kokeilemalla kuten minäkin. Hyödynnä sitä, saat palkkion sitten kun opit sen käytön.  Alla pari eri linkkiä jotka kannattaa lukea,

  http://kuvaaja.blogit.fi/raw-vai-jpg/

  http://www.secondpicture.com/tutoriaalit/valokuvaus/raw_tiedostot_valokuvauksessa.html

  T:Jukka.P

 • 0

  Irma Koskinen kirjoitti 18 syyskuuta 2012, 11:30

  Kiitos minunkin puolestani, Jukka P. , kun viitsit vaivautua näin pitkään neuvontaan. Tästä saavat muutkin oivia tietoja. Jostain syystä nuo aukko- ja valoarvot ei tahdo millään pysyä päässä, ja tulee otettua turhan paljon automaatilla. Mutta jos yrittäis taas.

  Tämä kuva on hauska, mutta minuakin hämää vähän tuo väri, joka ei ole aidon oloinen. Täytyypä tutustua tuohon laittamasi Hanskin malliin ja opiskella vähän.

  Hanskilla on tosi kivoja kuvaideoita ja hyviä rajauksia. :)

 • 0

  Jukka75 kirjoitti 18 syyskuuta 2012, 14:16

  Ei mitään, mukava että jos tuosta apua on. Samasta pisteestähän tässä lähdetään, kyllä ne aukot ym. sitten toistojen jälkeen päähän jää.

  Ei muuta kuin hyviä kuvia ottamaan.

  T:Jukka