— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

26

Katsottu: 580

Ääniä: 8

waari

Kategoriasta Reportaasi
ladattu 4 lokakuuta 2019, 12:38

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
COOLPIX P900 
Polttoväli:
7.7 
Valotusaika:
0.033333333333333 
Aukko:
f/3.2 
ISO:
560 

Muita kuvia käyttäjältä waari:

Katso käyttäjän waari koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • waari kirjoitti valokuvasta 4 lokakuuta 2019, 12:38

  Kangasalan kirkko
 • 1

  Mr. X kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 15:26

  Kauniisti koristellut urut sopivat hyvin tähän arvokkaaseen ja historiaa täynnä olevaan rakennustaiteelliseen interiööriin.

  Pieni huomio: Nykyään kirkoissa on modernia äänentoistotekniikkaa ja muuta aikaamme kuuluvaa hilavitkutinta kaikkine johtoineen ja ilmaisimineen seinillä ja katossa. Hyvä ehkä niin, sillä esim. murto- ja palovaroitusjärjestelmät ovat eräs tapa koettaa suojella näitä arvorakennuksia; tosin sekään ei aina onnistu.

  Silmääni pisti tästä kuvakulmasta katsottuna urkuparven vas. puolella oleva kaijutinkokoelma, mikä tekee aika rajun vastakohdan vanhan rakennustyylin kanssa. Olisikohan näiden harmaiden laatikoitten sijoittelun suunnittelussa auttanut pieni tuumaushetki? Vai vaatiiko akustiikka sen, että ne on oltava juuri näin, tässä kohtaa kirkkoa ja tällä tavalla näkyvillä. Vaikea sanoa, kun en ole arkkitehti tai äänisuunnittelija....

  Tietty, jos olisi ollut "ketunhäntä kainalossa", niin olisihan kajarit voinut kloonata pois. Mutta ei tämä nyt ole niin vakavaa, että koko seurakunta pitäisi julistaa hätätilaan. Tällaisenaan kuva on ainakin aito ja vastaa todellista sisäpuolen näkymää. Hyvä juttu!

 • 1

  waari kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 15:47

  Kiitos Harri kommentista. Olet toki aivan oikeassa kajareiden suhteen. Kyllähän ne suhteellisen helposti olisi tietty voinut kloonata poiskin näkyvistä. En vain viitsinyt ruveta sitä tekemään.
  Sama nykyajan pilaava vaikutus näkyy kyllä kirkkojen lisäksi myös joissain museoissa. Esim. kotipaikkakunnallamme on vallan mukava ulkomuseo, missä yhteen vanhaan hirsirakennukseen pääsee kesäisin myös sisään. siellä on kuvauksen kannalta vallan mainio valaistus ja seinät vanhaa patinoitunutta hirttä.
  Muutama asia kuitenkin pilaa kokonaisuuden - ainakin kuvaamisen kannalta:
  Pitkin seiniä ja katonrajaa kulkee valkoisia sähköjohtoja ja pistorasioita. Yhdessä nurkassa oikein paraatipaikalla on jauhesammutin kyltteineen. Keittiössä ja väentuvassa valaisimina toimivat reilun nykyaikaiset loisteputkivalaisimet! ei tahdo oikein löytyä sellaista kuvakulmaa, missä ei olisi joku häiritsevä tekijä.

  Vähän sama homma alkaa olla myös luontokuvauksessa. Lähestulkoon kaikkialla risteilee voima- tai sähkölinjoja ja enenevässä määrin tuulivoimalahirvityksiä.

 • 2

  Rketolai kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 16:32

  Mitäs jos olisit rajannut parven alakaton kohdalta. Silloin kajarit ja ihmiset eivät veisi huomiota pää kohteesta.

 • 2

  mlt kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 17:54

  Hyvin kuvattu kaunis urkuparvi ja tähdin koristeltu katto sen yläpuolella.

 • 1

  Mr. X kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 18:22

  Niin, tämän kuvan rajaaminen on monessa suhteessa hankalahkoa. Jos alaosan rajaa pois, niin tuleeko sitten kuvasta liian ahdas? Nythän alaosan ulosmenokäytävä luo kivaa väjyyttä ja tilan tuntua. Ainakin minun mielestä. Jos vas. sivulta rajaa, niin menee puolet pois kauniista kattolampusta. Lisäksi optisesti katsoen urkujen edestä menee todennäköisesti valaisimien tukirauta (musta tanko), mikä on kanssa kuvaajan kannalta hankalassa paikassa.

  Olet oikeassa, waari - monissa kohteissa nykyajan vempaimet, toki ehkä tarpeellisetkin, häiritsevät historiallista interiööriä, mutta minkäs teet. Suomen eri linnoissa on myös paljon jouduttu tekemään "väkivaltaa" restaurointitöiden yhteydessä. Usein on ollut kyseessä parantaa yleistä liikkumisturvallisuutta, lujittaa haurastuneita rakenteita ja noudattaa nykyaikaisia varomääräyksistä LVIS -töissä. Museovirasto viranomaisena valvoo kuitenkin, että kaikki pyritään tekemään pieteetillä ja historiallisia arvoja kunnioittaen.

 • 1

  Meikka kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 19:20

  Sivujuonteena kysyisin onko kuvakulma etuvasemmalta tarkoituksella vai sattumalta, itse olisin varmaankin kuvannut suoraan kohti.

 • 1

  kiiski kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 19:22

  Saisi olla huomattavasti laajakulmaisempi ja mielellään symmetrisemmin, eli käytävän kohdalta.
  Toki tilanne on voinut sanella asiat tähän, mutta tällee kotisohvalta kun on kiva kritisoida :-)

 • 0

  waari kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 19:44

  Kiitos monista hyvistä kommenteista. Otin kyllä kuvia myös huomattavasti lähemmäksi urkupillejä zoomaten. Tuolloin kuitenki mielestäni kokonaisuus kärsi, vaikkakin ovathan nuo pillistöt komeat.
  Aivan keskikäytävältä ei tuossa tilanteessa ja tilaisuudessa päässyt kuvaamaan, koska tilaisuuden suurikokoinen miksauspöytä ja valaistuksen hallintalaitteet sijaitsivat keskikäytävällä. Symmetrisemmästä kuvasta olisin itsekin pitänyt.
  Sen verran on pitkä matka Kangasalle, että tuskin aivan heti menen sinne varta vasten uudestaan kuvaamaan. : - )

 • 0

  Meikka kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 19:45

  tällee kotisohvalta - onhan sulla IKEA sohva, sano et joo, joohan joohan pliiis

 • 0

  kiiski kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 19:57

  "tällee kotisohvalta - onhan sulla IKEA sohva, sano et joo, joohan joohan pliiis"

  No ei tod.

  Kun Igvar , tuo hyvänä ja kivanakain miehenä tunnettu, pääsi puulaatikkoon(IKEAsta?) ,
  menetti tämä iloisen ihana kauppaketju merkityksensä silmissäni.

  Tästä lähtien asioin vaan Tuurin kyläkaupassa.

 • 0

  Meikka kirjoitti 4 lokakuuta 2019, 20:19

  No ompa sulla sitten hyvä Tuuri