— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

8

Katsottu: 323

Ääniä: 2

GREATMASTER

Kategoriasta Tietokonetaide
ladattu 12 helmikuuta 2019, 22:38

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

Muita kuvia käyttäjältä GREATMASTER:

Katso käyttäjän GREATMASTER koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • GREATMASTER kirjoitti valokuvasta 12 helmikuuta 2019, 22:38

  Tehty 3D Studio MAX-ohjelmalla
 • 0

  TuoMar kirjoitti 13 helmikuuta 2019, 8:28

  Googlessa olen nähnyt valkopohjaisen ja muutenkin erivärisen versiosi tästä samasta aiheesta. Hieno on tämäkin väriyhdistelmä. On tällaisen tekemisessä aikamoinen työ, kun pitää ottaa niin monen kappaleen heijastukset ja varjot huomioon. Tuo tason yläpuolella oleva pallo tason esineiden heijastuksineen on kyllä hieno. Vesipisaran heijastuksiahan monet valokuvaajat ovat taidolla kuvanneetkin.

  Miten tuollainen 3D-ohjelma toimii. Luoko se nuo varjot ja heijastukset automaattisesti vai pitääkö ne itse "käsipelillä" tehdä?

  Maanantain Turun Sanomissa oli kirjoitus siitä, että muutamat aktiiviset opettajat Maskun, Nousiaisten ja Ruskon seuduilta ovat luoneet opetusmateriaalia, joka sopii 3D-ohjelmien harjoitteluun aina esikoulusta yläkoulun ylimmälle luokalle asti. Harjoitteluun he käyttävät mm- SketchUp-ohjelmaa. 3D-ohjelmien ja -tulostuksen aika alkaa nykyisin siis jo esikoulusta :)

 • 0

  GREATMASTER kirjoitti 13 helmikuuta 2019, 9:04

  : ) Kiitos arviosta. 3-D ohjelmien harjoittelua jo esikoulussa! Eipä ollut minun kouluaikana. Itse olen oppini hankkinut aikuisiällä. No hyvä. Googleen jää aina kummittelemaan noita vanhoja versioita tai muita kokeiluja jos niitä on joskus nettiin laittanut. Tosin en muista olisinko juuri tästä kuvasta tehnyt monia versioita. Voi olla.

  Kyllä ne valot ja niiden kulmien, voimakkuuksien ja mm. värien arvot voi ja pitää yleensä itse valita. Joissain ohjelmissa se on helppoa joissain melko työlästä. Varjot ja heijastukset ohjelma yleensä laskee sitten automaattisesti mm. pintamateriaalista riippuen. Lasi ja yleensä kiiltävät pinnat kuten esim. kromi ovat haasteellisempia. Samoin vesi. Niistä on vaikeaa saada luonnollisen näköisiä. Konekin saa olla melko tehokas koska renderöimiseen menee aikaa, jopa tuntikaupalla kuvasta tietysti riippuen.

  Itselläni on kokemusta vain n. 4-5 CAD ohjelmasta, joten en tiedä tarkkaan mitä hienoja ominaisuuksia joissakin muissa CAD, t. mallinnusohjelmissa on.

  Tässä kuvassa muistaakseni oli kolme päävalon väriä punainen, vihreä ja sininen, jolloin niistä muodostuu valkoinen valo. RGB systeemi siis.

 • 0

  TuoMar kirjoitti 13 helmikuuta 2019, 9:29

  Kyllä tuo 3D:n ymppääminen peruskouluun on varmaan ihan viime aikojen juttu, joka on tullut tuon 3D-tulostuksen myötä. Silloin kun matemaattisia aineita Turun yliopistossa opiskelin, en 3D-sanaa kuullut ja yliopistossa oli yksi huoneen kokoinen tietokone. Henkilökohtaiset PC:tkin tulivat vasta joskus 80-luvun puolivälissä. Ensimmäinen tietokoneeni oli Amstrad "lankku", jonka toisessa päässä oli kasettiasema. Niin ne vuodet kuluvat :)

  Eilen kyllä netistä katselin tuota SketchUp ohjelmaa, mutta en tiedä onko minulla voimia ja viitseliäisyyttä siihen sen enempää tutustua. Ohjeita kyllä ohjelmaan näyttää ihan hyvin löytyvän.

 • 0

  GREATMASTER kirjoitti 14 helmikuuta 2019, 7:41

  "Eilen kyllä netistä katselin tuota SketchUp ohjelmaa, mutta en tiedä onko minulla voimia ja viitseliäisyyttä siihen sen enempää tutustua. Ohjeita kyllä ohjelmaan näyttää ihan hyvin löytyvän."

  Siitä vaan kokeilemaan : )