— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

23

Katsottu: 2535

Ääniä: 12

digikuva

Kategoriasta Maisema
ladattu 1 huhtikuuta 2012, 6:23

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
PENTAX Optio S60 

Muita kuvia käyttäjältä digikuva:

Katso käyttäjän digikuva koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • digikuva kirjoitti valokuvasta 1 huhtikuuta 2012, 6:23

  Kuva on otettu heinäkuu 6, 2006

  Olen käynyt vain muutaman kerran tallinnassa. Kaikista on jäänyt mukavat muistot. Tämä kuva on siis otettu paljon myöhemmin, eikä liity alla kuvattuun matkaan muuten kuin kuin muistojen kirvoittajana.

  Erikoisin reissu oli kun kävien esittelemässä Amiga tietokonetta pikkuisen ennen viron irtautumista neuvostoliitosta. Vaadin tullissa paperin, jonka avulla saisin ongelmitta kalustoni takaisin suomeen. Sekös aiheutti hulabaloon ja arvoasteikossa aina vaan suurempaa ja suurempaa tullivirkailijaa tuli paikalle ihmettelemään asiaa. Onneksi vastaanottajani näki tilanteen ja sai puhuttua asian kuntoon.

  Esittely oli seuraavana päivänä ja isäntäni halusi viettää ystävällisesti illan kansani. Mukana oli myös eräs taiteilija jonka nimen olen unohtanut. Illalisen jälkeen he halusivat esitellä Tallinnaa. Kävelimme leppeässä illassa ja juttelemi hurmollisesti kohta mahdollisesti koittavasta vapaudesta samalla kun katselimme paikkoja. Viron lippu liehui jo silloin sen kuuluisan tornin huipulla enteellisesti. Aamuyöstä palasin hotellille ihmeellisen, tunteikkaan ja hurmoksellisen kävelyretken jälkeen.

  Seuraavana päivänä pidin Amiga-esityksen paikallisen maahantuojan tiloissa. Se oli sellainen multimedia esitys vaikka koko käsitettä ei silloin vielä käytettykään ja joka kesti parisen tuntia. Porukat olivat innoisaan. Olin jo palannut hotellille pakkaamaan kun he soittivat ja sanoivat että tallinna tv haluaa nähdä esityksen ja haastatella.

  Lähtöön laivan lähtöön ei ollut enää kauhesti aikaa joten kaikki piti tapahtua nopeasti. Minulle se oli yhtä hullunmyllyä ja vain hämarästi muistan yksyiskohtia sieltä täältä. Heillä ei esimerkiksi ollut vapaata studiota koska ja kaikki oli improvisoitu. Sähkoinen tunnelma jäi päällimmäiseksi.
  Sitten mentiin taas hotellille. He olivat järjestäneen niin, että ohjelma esitettäisiin jossain muiden ohjelmien välissä niin että näkisin sen ennen lähtöä. Odotimme hotellihuoneessa, taksi kalustoni kanssa odotti moottori käyden... vihdoin lähetys tuli ja minusta kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä ja minäkin olin siitä syystä vaikka oma esitykseni katsominen hävettikin.

  Sen jälkeen hypättiin taksiin ja suorastaan lennettiin laivalle. Oman jännityksensä toi epävärmuus siitä saisinko kaluston tullista läpi. Paperini ansiosta tarvittiin vain onneksi yksi esimies paikalle ja isäntäni kanssa keskysteltuaan kerkisin juuri ja juuri laivaan!


  Taustatietoa:
  Siihen aikaan kiertelin demoamassa Amigan ominaisuuksia ja tietokone grafikkaa yleensäkiin erilaisissa tilaisuuksissa, viimeisenä vuotenani (ennen burnouttia ja totaalista lopettamista :) keskimäärin joka kolmas päivä.
 • 1

  Helipete kirjoitti 1 huhtikuuta 2012, 9:31

  Upee kuva, mukavalla tarinalla höystettynä.

 • 1

  annajalkanen kirjoitti 1 huhtikuuta 2012, 9:37

  Tässä on hyvät värisävyt. Sopivan tummat ja hämyiset. Mielenkiintoinen esittelykommentti!

 • 1

  Juha Pääjärvi kirjoitti 1 huhtikuuta 2012, 10:08

  Olipas jännä Tallinna-muisto. Tallinnan laiva ja romanttinen auringonlasku eivät ensimmäisenä tuo mieleen hurjaa työtahtia, loppuunpalamista ja vanhan vallan viimeisiä hetkiä. Tottakai kuva sopii oikein hyvin kuvittamaan tätä tarinaa.

 • 1

  MobileSnapShooter kirjoitti 1 huhtikuuta 2012, 10:11

  Loistavat värit. Sommittelu ei toimi, aurinko ja laiva ovat liian lähellä toisiaan ja kummatkin oikealla, vasemmalla ei oo mitään.

 • 1

  Sofharti kirjoitti 1 huhtikuuta 2012, 10:52

  Sommittelusta samaa mieltä Villen kanssa, tosin hyvät värit ja siluetti. Pisteet hyvästä tarinasta.

 • 1

  Artturi kirjoitti 1 huhtikuuta 2012, 12:44

  Hessun yleensä upeita kuviahan olemme jo tottuneet katsomaan. Pitkä kokemus teknistyneen ja digitaalisenkin ajan pioneerina tuo oivan lisän tarinoiden muodossa. Oli mielenkiintoista lukea ja odotan kyllä lisää, nyt kun ensimmäinen sivu on käännetty! Pisteet tarinasta!

 • 1

  Jaana-Marja kirjoitti 1 huhtikuuta 2012, 20:03

  Kaunista ja romanttistakin, tarina myös mielenkiintoinen. Sommittelusta voi olla montaakin mieltä, mutta koska laiva on matkalla vasemmalle tulee siellä ollakin tilaa. (Niin kuin Ville sanoo omista kuvistaan jossa katseelle tulee olla tilaa katsomisen suuntaan...) :O)

 • 0

  digikuva kirjoitti 2 huhtikuuta 2012, 6:17

  No kerronpa miksi olen päätynyt tällaiseen ratkaisuun: laiva ei erottunut taustasta ilman että kuun valaisemat pilvet olivat sen takana.

  Mun mielestä tila on samanlainen sommitteluelementti kuin tiukka rajaus, kesitus jne.

  On totta että aikojen kuluessa on syntynyt tietyt säännöt joita oikein käyttämällä saadaan syntymään esimerkiksi harmoonisia tai tasapainoisia kuvia.

  On myöskin oikein rikkoa noita harmoonisten ja tasapainoisten kuvien sääntöjä esimerkiksi silloin kun kuvaan halutaan korostaa jännite, ristiriita jne.

  Muuntamalla vaikkapa taivaan(kevyt) ja maan(raskas) suhdetta voidaan kuvan keveyteen tai raskauteen vaikuttaa näin yksisnkertaisesti sanottuna.

  Jos sääntöjä käyttää liian oppikirjamaisesti tai ymmärtämättä mm sitä että niiden avulla ja niitä rikkomalla luodaan kuvaan tunnelmia voi niillä myös kuvan pilata.

  Mun mielestä nuo säännöt on tarkoitettu vaikuttamaan katsojan alitajuntaan vaikkapa saamaan katsoja kokemaan lämpöinen ja intessiivinen äiti/lapsisuhde jne.

  Näistä voi täälläkin olevat gurut joskus kertoa enemmän meille opiksi.

 • 0

  FotoSky kirjoitti 2 huhtikuuta 2012, 11:47

  Hienot värit, hyvä kuva ja hyvä mieli ;)

 • 1

  Juha Pääjärvi kirjoitti 2 huhtikuuta 2012, 15:13

  Sommittelusta ei voi liikaa keskustella. Siinä on aina oppimista ja on hyvä jakaa mielipiteitä, maistella ja kuulostella. En niin älyttömästi kiinnittänyt kuvan kohdalla jännitteisiin, mutta nyt kun asia tuli puheeksi niin tuo laivahan peittää kohta horisonttiin häviävän auringon. Edit: yritin vastata tuohon digikuvan sommitteluun keskittyneeseen kommenttiin.

 • 0

  digikuva kirjoitti 2 huhtikuuta 2012, 17:48

  Kirjoitin ensimmäisen kappaleen jälkeisen jänniteistä jne yleisesti...
  En ajatellut että sotkeutuvat, sorry.

 • 1

  Karppa kirjoitti 2 huhtikuuta 2012, 21:24

  Onpas kuvassa kerrassaan muistojen kirvoitusta. On ollut varmaan hienoa kokea moista historian ilmapiiriä Virossa ja kokea Neuvostovallan väistymisen enteitä. Kuvan punaväri häviää hetken päästä. Upea kuva ja tarina.