— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

9

Katsottu: 435

Ääniä: 3

waari

Kategoriasta Luonto
ladattu 3 elokuuta 2018, 20:54

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
COOLPIX P900 
Polttoväli:
116 
Valotusaika:
0.002 
Aukko:
f/8.0 
ISO:
320 

Muita kuvia käyttäjältä waari:

Katso käyttäjän waari koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • 1

  Jamo kirjoitti 3 elokuuta 2018, 21:28

  Hiukan vähemmän valoa, niin olisivat posketkin pysyneet sävykartalla. Ja paremmalta yleensä näyttää asetelma, jos parvessa ei ole linnunpuolikkaita.

 • 0

  waari kirjoitti 3 elokuuta 2018, 22:27

  "Hiukan vähemmän valoa, niin . . . "
  Nyt, kun mainitsit Jamo asiasta, huomaan, että olet oikeassa jälleen. Jotenkin sitä sokeutuu omalle tekemiselle. Kiitos siitä, että palautteesi on asiallista.
  Lisäsin uuden kuvan, Valkoposket 2. Liekö yhtään parempi. Ei oikein enää onnistu kunnolla, koska alkuperäinen on jo valmiiksi hieman ylivalottunut. Olisi näemmä pitänyt osata pelata pienemmällä ISOlla ja vakka pienellä valotuksen korjauksella miinuksen puolelle.
  Jälleen kerran: Oppia ikä kaikki. :)

 • 1

  Jamo kirjoitti 4 elokuuta 2018, 9:54

  Pienempi ISO ei itsessään vaikuta ruudun valottumiseen. Jos käytät aukon esivalintaa, usein tosiaan kannattaa korjata 1-1,5 aukon verran miinukselle siitä, mitä aika-automatiikka tarjoaa. Jos tilanne sallii, ehkä muutama kuva eri valotusajoilla saman aukon kanssa. Riippuu tietty monesta muustakin asiasta. Lievää alivalotusta on helppo korjata jälkikäsittelyssä, puhkipalaneista kohdista informaatio on menetetty peruuttamattomasti.

 • 1

  Jani kirjoitti 4 elokuuta 2018, 10:07

  Histogrammi on ystävä oikeaa valotusta hakiessa. Siitä on helpompi tulkata oikea valotus kuin kameran takanäytöltä kirkkaassa kelissä

  Kuvat kannattaisi aina valottaa siten että kirkkaimmat kohdat ovat juuri palamatta puhki.