— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

20

Katsottu: 715

Ääniä: 6

TuoMar

Kategoriasta Luonto
ladattu 7 huhtikuuta 2018, 12:20

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
COOLPIX P900 
Polttoväli:
428.4 
Valotusaika:
0.002 
Aukko:
f/6.5 
ISO:
400 

Tägit:

kuu toukokuu

Muita kuvia käyttäjältä TuoMar:

Katso käyttäjän TuoMar koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • TuoMar kirjoitti valokuvasta 7 huhtikuuta 2018, 12:20

  Kuvaa ei ole terävöitetty mutta kontrastia on käytetty ja värejä muokattu.
 • 1

  Hevi kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 14:38

  Hieno kuva

 • 0

  Petri Keckman kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 16:19

  Siis kamerasi on Nikon COOLPIX P900, mutta voisitko kertoa objektiivin nimen ja mallin? Pääsisin googlaamaan vähän kuva- ja hintatietoja, että kuinka kalliita suurinpiirtein täytyy olla varusteet, joilla noin hienoja kuukuvia saa.

 • 0

  TuoMar kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 16:34

  Nikon Coolpix P900 on digikompaktikamera. Hinta Rajalalla 569,00 euroa.

  https://www.rajalacamera.fi/nikon-coolpix-p900-black.html

  Tämän kameran huusin vuosi sitten Huuto.net:stä. Kamera on hyvä kuukuvauksissa ja tällä on tarkoitus myös ryhtyä kuvaamaan auringonpilkkuja.

  PS. Kuva on otettu 2.05.2017.

 • 0

  Petri Keckman kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 16:40

  Paljolla huusit?

 • 0

  TuoMar kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 16:44

  En muista enää. Näiden kameroiden hinnat ovat olleet viime aikoina laskussa. Muistan, että tämä kamera on ennen Rajalalla maksanut yli 600 euroa.

 • 0

  Petri Keckman kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 18:51

  Jouduitko muuten ottamaan monta kuvaa eri asetuksilla, ennekuin sait näin hyvän? Vai oliko käytössä esim. automaattiasetukset? Vai tiesitkö kokemuksesta suurinpiirtein, että mitkä asetukset kuukuvauksessa kannattaa laittaa?

 • 0

  TuoMar kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 19:43

  Onko tämä kuva nyt sitten hyvä? Pisteitä näyttää olevan 10 ja 3 ihmistä on kuvaa pisteyttänyt.

  Olen ottanut kuukuvia aika monella kameralla ja objektiivilla. Kyllä minulla on sormituntuma siihen, minkälaisia arvoja kuukuvauksessa tulee käyttää. Riippuu tietenkin ajankohdasta, jolloin kuuta kuvaa. Tämä kuva on otettu 5 min puolen yön jälkeen, jolloin oli jo pimeää. En ottanut kovin montaa kuvaa.

 • 0

  Petri Keckman kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 19:57

  "Onko tämä kuva nyt sitten hyvä? Pisteitä näyttää olevan 10 ja 3 ihmistä on kuvaa pisteyttänyt."

  On, hyvä. Kelpaisi Tähdet ja Avaruus lehden kansikuvaksi. Olen huomannut, että täällä on kauhea hinku saada niitä pisteitä - sen verran tietty on kiva saada, että kuvaa ei poisteta. Niinhän kävisi, jos kukaan ei antaisi pisteitä. Minun "Hopeinen, blue, yellow, green, violet, red moon is rising"" jutulle olisi saattanut käydä niin, ellet sinä olisi antanut sille pisteitä. Siis kohtahan tulee jo vuorokausi kuluneeksi kuvan julkaisemista ja jos kuva ei olisi saannut yhtään arvostelua ensimmäisen 24 h aikana, niin se olisi poistettu automaattisesti. Jengi on täällä vissiin vähän ortodoksista, ja ei oikein suvaita tuollaisia uusia tuulia, missä ensinnäkään valokuva ei ole sen julkaisijan ottama. Ihmettelen muuten, miksi minun sarjakuvani otettiin melko hyvin vastaan. Kohta on tulossa toinen - saa nähdä kuinka se otetaan vastaan. Itseäni se nauratti piirtäessäni sitä niin paljon, että tussi tärisi kädessä.

  Paljon ootte noista pisteistä juttua saaneet aikaiseksi mitä olen foorumin vanhoja viestejä lukenut. Ja siis ongelmahan nykyään on se, että täällä on niin vähän porukkaa.

 • 0

  TuoMar kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 20:05

  Ei kuvia mihinkään poisteta ainakaan ylläpidon toimesta. Täällä on "Löytönurkka", jonne alun alkaen oli määrä siirtää kuvat, jotka eivät saaneet pisteitä, mutta ei se ole enää aikoihin ollut käytössä. Luulen, että kävijät itse poistavat kuvansa siinä tapauksessa, että kuva ei saa pisteitä tai saa huonoja pisteitä.

  Kyllä täällä porukkaa riittävästi on, että kuvat saisivat kohtuullisen määrän pisteitä. Ongelma on vain se, että ei vaivauduta pisteyttämään. Jos oma kuva ei saa pisteitä, niin ei sitten ilmeisesti viitsitä pisteyttää muidenkaan kuvia. Oma lukunsa ovat sitten vielä nuo "luomukuvaajat", jotka eivät siedä käsiteltyjä kuvia.

 • 0

  Petri Keckman kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 20:09

  Faq:ssa sanotaan:

  "Miksi kuvani ei näy seinällä?

  Kuvasi on luultavasti poistunut seinältä, koska se ei ole ensimmäisen vuorokautensa aikana saanut yhtään positiivista arvostelua tai kuvan suosio on jäänyt alle 0. Kuvan poistuminen tapahtuu tällöin automaattisesti vuorokauden kuluttua. Tällä pyritään parantamaan seinällä olevien valokuvien tasoa."

  Siis automaattisesti - ilman että kukaan ylläpidosta sitä poistaa...

 • 1

  TuoMar kirjoitti 7 huhtikuuta 2018, 20:13

  Tuo on vanhentunutta tietoa. Ei täällä kuvan pistemäärä voi jäädä ALLE nollan. Tuo on tietoa, joka on joskus klubin alkuaikoina ennen viimeistä pisteuudistusta ollut voimassa, mutta ei ole voimassa enää.