— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

30

Katsottu: 1827

Ääniä: 9

digikuva

Kategoriasta Kaupunki
ladattu 11 marraskuuta 2013, 9:59

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
Canon EOS 70D 
Objektiivi:
Canon EF-S 18-135mm IS STM  
Polttoväli:
24 
Valotusaika:
1/13 
Aukko:
f/8.0 
ISO:
6400 

Muita kuvia käyttäjältä digikuva:

Katso käyttäjän digikuva koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • digikuva kirjoitti valokuvasta 11 marraskuuta 2013, 9:59

  Kuva on otettu ratikan sisällä jossa kyttäsin tilannetta missä ulkonaja sisällä tapahtuisi jotain kiinnostavaa.

  Edessäni istuva miehenkilö muutteli asentoaan vaivautuneena ja tuhisteli kun kun kamera räpsähteli tiuhaan hänen päänsä takanaa. Mutta mitäpä

  ----
  Kuvaa on terävöitetetty, kohinaa poistettu, cropattu tiiviimmäksi ja sävyalaa on säädetty.
 • 1

  TuoMar kirjoitti 11 marraskuuta 2013, 11:07

  Sinun ei tarvitse käyttää "ennen-jälkeen"-kuvia, koska jo yhteenkin kuvaan saat ainakin neljän kuvan sisällön ja tapahtumat. Aika hienosti olet nuo samanaikaiset, sisällä ja ulkona sattuneet tapahtumat kuvaan vanginnut. On korttien leimaajaa, penkillä istujaa, ulkona kävelijää ja vielä bussikin taustalla plus sitten kaikki valot, varjot ja rakennukset. Tuo penkillä istuja on ihmishahmoista kiinnostavin. Ilme kertoo paljon. Kiinnostava kuva.

 • 0

  kiiski kirjoitti 11 marraskuuta 2013, 14:35

  hyvä läpi ja heijaste

  oikean puoleisen heebon ilme on hullunkurinen

  mutta muuten ei oikein pääse sytyttämään.

 • 0

  digikuva kirjoitti 11 marraskuuta 2013, 15:15

  Heebo taisi jutella vastapäisen kaverin kanssa.

  Minä ajattelin kuvaa ottaessani sitä informaation määrää ja sitä kuinka ihmisen kuvantulkintamekanismit osaavat suodattaa kuvasta pois epäolennaisen. Tuo näkymä on se jota aivoihin menee, mutta emme näe sitä tuollaisena vaan esimerkiksi vaan tuon mainitsemasi heebon.

 • 0

  kiiski kirjoitti 11 marraskuuta 2013, 21:28

  "Heebo taisi jutella vastapäisen kaverin kanssa.

  Minä ajattelin kuvaa ottaessani sitä informaation määrää ja sitä kuinka ihmisen kuvantulkintamekanismit osaavat suodattaa kuvasta pois epäolennaisen. Tuo näkymä on se jota aivoihin menee, mutta emme näe sitä tuollaisena vaan esimerkiksi vaan tuon mainitsemasi heebon."  "mutta emme näe sitä tuollaisena vaan esimerkiksi vaan tuon mainitsemasi heebon."

  millaisena me sitten sen näemme?
  kun kuitenkin näemme sen tuollaisena.

  kuullostaa kehäpäätelmältä.

 • 0

  digikuva kirjoitti 11 marraskuuta 2013, 22:42

  Tarkoitin sitä, että jos minä olisin katsomut töistä kotiin palatessani tuosta ratikan ikkunasta ulos ilman kuvan ottamistarkoitusta, olisin nähnyt bussin, naisen, ikunan tai peilauksen näyttämän miehen jne. erillisinä. Käsittääkseni ihminen ja kokemukseni mukaan tarkentaa katselessaan maiseman johonkin kiinnostavaan osaa ja muu maisema ikäänkuin blurraanntuu.

  Aluksi yritinkin kuvata tuota heeboa ikkunankautta mutta kuvaan tulikin kaikenlaista muutakin roinaa joka aluksi harmitti, mutta itseasiassa alkoikin kiinnostamaan ja rupesin kyttäämään tilannetta jossa olisi kerrostuma asioita.

  Valokuvassahan kaikki näkyy ikäänkuin yhtenä kaksiullotteisana kuvana. Kamerahan ei näe saatikka tulkitse ihminen se kopioi valoisuuksia ja värejä eikä ymmärrä kuvan sisällöstä yhtään mitään. Ihminen puolestaa tulkitsee silmien kautta tulevaa informaatiota muodostaen siitä merkityksiä. Näin asian käsitän.

 • 0

  kiiski kirjoitti 12 marraskuuta 2013, 9:55

  "Tarkoitin sitä, että jos minä olisin katsomut töistä kotiin palatessani tuosta ratikan ikkunasta ulos ilman kuvan ottamistarkoitusta, olisin nähnyt bussin, naisen, ikunan tai peilauksen näyttämän miehen jne. erillisinä. Käsittääkseni ihminen ja kokemukseni mukaan tarkentaa katselessaan maiseman johonkin kiinnostavaan osaa ja muu maisema ikäänkuin blurraanntuu."

  ok.
  väärinkäsitys taas kerran :-)


  "Aluksi yritinkin kuvata tuota heeboa ikkunankautta mutta kuvaan tulikin kaikenlaista muutakin roinaa joka aluksi harmitti, mutta itseasiassa alkoikin kiinnostamaan ja rupesin kyttäämään tilannetta jossa olisi kerrostuma asioita."

  Kyllähän se kolmiuloitteisuua, etu- ja takapuoli
  yö ja keinovalot tässä ihan hyvin toimii


  "Valokuvassahan kaikki näkyy ikäänkuin yhtenä kaksiullotteisana kuvana. Kamerahan ei näe saatikka tulkitse ihminen se kopioi valoisuuksia ja värejä eikä ymmärrä kuvan sisällöstä yhtään mitään. Ihminen puolestaa tulkitsee silmien kautta tulevaa informaatiota muodostaen siitä merkityksiä. Näin asian käsitän."

  kai se tottaa ton tapasta on.

  enpä ole pahemmin perehtynyt esim kognitiotieteiseen, jotta pitää luottaa mutuun :-)

 • 0

  Jaana-Marja kirjoitti 11 marraskuuta 2013, 19:13

  Mainio idea ja hyvä toteutus!

 • 0

  Jukka Tiippana kirjoitti 11 marraskuuta 2013, 19:44

  Monenlaista liikettä ja liikkujaa yöllä. Tasapainoinen kuva kaikesta roinasta huolimatta.