— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

17

Katsottu: 2579

Ääniä: 9

DameMauku - Kati

Kategoriasta Luonto
ladattu 14 heinäkuuta 2013, 16:55

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
Canon EOS 500D
Polttoväli:
90 
Valotusaika:
1/100 
Aukko:
f/2.8 
ISO:
160 

Muita kuvia käyttäjältä DameMauku - Kati:

Katso käyttäjän DameMauku - Kati koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • 0

  Erkki Huossa kirjoitti 14 heinäkuuta 2013, 17:13

  Noistahan tulee mieleen ihan toiset nuppipäät.

 • 0

  mlt kirjoitti 14 heinäkuuta 2013, 17:43

  Värit ovat hyvät, mutta terävyyttä saisi "sipulinkukassa" olla enemmän.

 • 0

  Irvikissa kirjoitti 14 heinäkuuta 2013, 17:44

  Vautsivau, hienot lonkerot! Mie tykkään epätarkkuudesta.

 • 0

  Petteri Keränen kirjoitti 14 heinäkuuta 2013, 19:34

  Kukat ovat minusta aina kauniita ja kiehtovia taideteoksia, kun niitä alkaa katsoa makrokuvauksen avuin. Tämä on dokumentoitu sellaisena kuin se on.

  Tärähtämistä en minä huomaa, epätarkkuuden kylläkin, ja ihmettelen vähän, miksei ole himmennetty hieman lisää... vai olisiko muu maailma tunkenut esiin liikaa ja pehmeys taustasta kadonnut? Kun on kuitenkin pieni kenno, syväterävyys voi olla vaikea hallita, ja silloin 2,8 voi olla ainoa vaihtoehto.

  Niin tai näin, kuvasta tykkään, mutt olisin utelias kuulemaan tuosta tarkkuudesta ja sen problematiikasta vähän kuvaajalta.

 • 0

  DameMauku - Kati kirjoitti 15 heinäkuuta 2013, 6:49

  Erikoisien/oudompien kukkien kuvaaminen on haastavaa, sillä monikaan katsoja ei niitä tunnista taikka ole koskaan luonnossa nähnyt, joten minkäänlaista mittasuhdetta taikka mielikuvaa ei ole avittamassa katsomista, kuten esim. ruusun tai päivänkakkaran kohdalla, joka jokainen tuntee ja on nähnyt.

  Tämän kukan kohdalla pehmotunnelma oli harkittua siksi pieni f-luku, jotta taustan saan tasaiseksi usvaksi. Tämä kukka hörsöineen on kokoa naisen kämmen ja se leviää joka suuntaan. Yhden 'langan'/lehden pituus on n. 5-7cm. Tarkennuksen otin noihin valkoisiin kukkanuppuihin, jolloin sisemmällä olevat violetit itusipulit jäivät DOF'n ulkopuolelle harkitusti. Kokeilin myös tarkennuksen toisinkin päin, vaan lopputulos ei ollut sitä mitä tahdoin.
  Jos oliskin ottanut veitsenterävän kuvan vaikka karvan kauempaa, niin tunnelma ei olisi sama, sillä niin nähtynä tuo kukka on varsin ruma.

  Lähi-/macrokuvissa mentäessä hyvinkin lähelle niin syväterävyysala/DOF-ala aina vain kapenee. Joten jos meinaa saada tennispallosta lähi-/macrokuvan, jossa on suuri syväterävyysala mutta kunnon bokeh, niin kuinka isoille f-luvuille pitäsi mennä, jotta pallo olisi kauttaaltaan terävä.