— parhaat valokuvasi netissä!

"Jälkipisteytyksestä" ja vähän muustakin

Mitä mieltä ollaan Rketolai:n tavasta odottaa, että 24 h tulee kuvassa täyteen ja pisteyttää kuva vasta sitten, jolloin voi omalla pisteytyksellään säätää kuvan saamaa loppupistemäärää? Kyse ei ole siitä, etteikö Rketolai olisi paikalla silloin, kun kuvassa eivät vielä pisteet ole näkyvissä vaan pelkästä laskelmoinnista ja kieroilusta ja halusta näyttää, miten HÄN voi vaikuttaa kuvien pistemääriin.

Minusta tuo on halveksittavaa touhua ja vastoin kuvaklubin sääntöjä ja perinteitä.

Rketolai ei minun kuviani pisteytä, joten en kirjoita tätä siksi, mutta minusta tuo hänen toimintansa on todella ikävää. On myös todella valitettavaa se, että täällä on niin huono yhteishenki, että ei mistään yhteisistä menettelytavoista ole voitu päättää. Täällä vain on vedottu siihen, että kun tämä on vapaaehtoista, niin ei keneltäkään voi vaatia mitään. Kun täällä yhdessä on vuosia oltu, niin on se kummaa, jos ei mistään voida yhdessä päättää. Miltä teistä esim. tuntuu silloin, kun tuotte tänne kuvianne ja sitten hyvää kuvaa pisteyttää esim. vain pari henkilöä? Eihän se kuva siitä tietenkään huonone, mutta pitää muistaa myös se, että täällä käy paljon katsojia, jotka vertailevat kuvien saamia pistemääriä toisiinsa. Antaako kuvaklubista ja täällä olevien arvostelukyvystä hyvän kuvan, kun joku hieno kuva saa esim. 6 pistettä ja joku vähemmän onnistunut paljon enemmän? Ei kaikkia kuville annettuja pisteitä voi mielipide-eroilla selittää!

Jos täällä kuvia pisteytettäisiin ahkerammin, niin uskon, että tänne saataisiin käyttäjiä, jotka viipyisivät täällä paria kertaa kauemminkin ja saattaisi olla, että kuvat vielä saisivat päivänkuviakin kuten aiemminkin.

Olen varma, että eräät taas hyökkäävät kimppuuni, kun uskallan tänne foorumille kirjoittaa ja vielä pisteytyksestä, mutta sama tuo. Sydämen kyllyydestä suu puhuu tai pikemminkin näppäimistö laulaa!

 

turhanpäiväisen vittuilunkin voisi lopettaa kuvien alla.

Kyllä. Minusta kommentissa pitäisi tuoda esiin ensiksi kuvan hyvät puolet ja vasta sitten korkeintaan jossain sivulauseessa mainita joku mahdollinen kuvan "vika".

 

Kyllähän TuoMar pääosin asiaa puhuu, vaikka näemmä samoista asioista on käyty keskusteluja aikaisemminkin. Monessa asiassa ryhtiliike paikallaan muuten niin hyvällä sivustolla.

 

Minusta tuo on halveksittavaa touhua ja vastoin kuvaklubin sääntöjä ja perinteitä.

Onko tälläinen yksilön nostaminen huomion keskipisteeseen asiallista ja iloista toimintaa?

Kuinka paljon ketään nyt edes jaksaa kiinnostaa jonkun yksittäisen tyypin antamat pisteet?

Jos täällä kuvia pisteytettäisiin ahkerammin, niin uskon, että tänne saataisiin käyttäjiä, jotka viipyisivät täällä paria kertaa kauemminkin ja saattaisi olla, että kuvat vielä saisivat päivänkuviakin kuten aiemminkin.

Tuskin. Onhan niitä hetkellisiä aktiivisuushuippuja ollut aina silloin tällöin. Että ihan päivänkuviakin on tullut.

Ei se mitään käyttäjäkunnan kasvua ole tuonut. Lisäksi aikoinaanhan täällä oli "miljoonia" käyttäjiä ja aktiivisuus oli huomattavan suurta.

Minne he hävisivät jos kerran aktiivisuus lisää käyttäjien määrää?

Olen varma, että eräät taas hyökkäävät kimppuuni, kun uskallan tänne foorumille kirjoittaa ja vielä pisteytyksestä, mutta sama tuo. Sydämen kyllyydestä suu puhuu tai pikemminkin näppäimistö laulaa!

Oliko tämä hyökkäys? Olenhan eri mieltä :-)

Oliko tuo sinun avauksesi Rketolaita kohtaan hyökkäys?

Vähäsen kuvaklubin toimintaperiaatteista ...

Kuvaklubin kuvien arvostelussa huomioitavia seikkoja:

- kuvat arvostellaan 24 h aikana

- kaikkien kategorioiden kuvat ovat tasaveroisessa asemassa

- kuvaklubin kuva-arvostelussa arvostellaan kuvia ei kuvaajia

- päivänkuvien valinnassa ei 24 h jälkeen annettuja pisteitä huomioida

Koko kuvaklubin toiminta perustuu siihen, että täällä voitaisiin valita päivittäin ns. päivänkuva. Jos täällä käyvät eivät arvostele pistein kuvia tai ei tänne tuoda kuvia, tuo toiminta ei onnistu ja koko toiminta on vaakalaudalla.

 

Sama laulu jatkuu, väki vähenee.

Ei tarvi olla kauheen välkky huomatakseen korrellaation näiden "sääntöjen" ja käyttäjäkadon välillä.

 

Jani: Sama laulu jatkuu, väki vähenee.
>
> Ei tarvi olla kauheen välkky huomatakseen korrellaation näiden "sääntöjen" ja käyttäjäkadon välillä.

Yritä nyt valehdella vähän vähemmän. Taitaa olla jo puoli vuotta siitä, kun viimeksi on mistään säännöistä tällä foorumilla kirjoitettu.

Olet jatkuvasti kytiksellä, mutta et osallistu kuvien pisteytykseen etkä niiden kommentointiin. Miksi? Siksi, että sinulle kelpaavat vain todella laadukkaat otokset, eivät meidän tavallisten käyttäjien kuvat.

Jokin aika sitten minulta eräs uudehko käyttäjä kysyi sen jälkeen kun muistaakseni Mikko oli saanut päivänkuvan, että tuolla on useita kuvia, joissa on yli 10 arvostelua, miksi ne eivät ole saaneet päivänkuvaa. Vastasin, että siitä yksinkertaisesta syystä, että nuo pisteytykset eivät ole tapahtuneet 24 h aikana. Pitääkö siis täällä olla noin? Pisteytetään, mutta ei 24 h aikana, jolloin ne osallistuisivat mahdollisen päivänkuvan saantiin.

Täällä ei paljoa pyydetä, vain sitä, että täällä käyvät pisteyttävät tänne tuotuja kuvia 24 h aikana ja tuovat joskus itsekin tänne omia kuviaan.

 

Milloin kuvalle annetut pisteet tulisivat näkyviin?

 

Ei toimivaa systeemiä kannata ryhtyä muuttamaan. Eihän tässä muuta ongelmaa ole kuin Rketolai, joka ei suostu toimimaan nykyisten sääntöjen mukaan. Ymmärrän, jos ei henkilö pääse paikalle silloin, kun kohde on avoinna, mutta tässä ei ole kyse siitä, koska Rketolai on paikalla, mutta hän lopettaa kuvien pisteyttämisen siihen kohtaan, jossa kuvissa ei vielä näy niiden saamat pistemäärät. Toiset pisteyttävät avoinna olevat kohteet, mutta Rketolai vasta sitten, kun näkee mitä pisteitä muut ovat kuvalle antaneet.

 

Aina on joku joka ei pelaa sääntöjen mukaan.
Ei tää paikka toimi, ennenku tänne saa senverran käyttäjiä että muutama vapaamatkustaja hjäviäis taustakohinaan.

Ja uutta porukkaa tänne ei tule. Siihen on useampia syitä, suurin on paska ilmapiiri. Esim yksittäisten käyttäjien nostaminen syyllisiksi itsekeksittyjen "sääntöjen" rikkomisesta.

Eihän muualla kuin täällä foorimissa puhuta siitä että kuvat olisi pakko äänestää 24 tunnin kuluessa :)

 

Eihän muualla kuin täällä foorimissa puhuta siitä että kuvat olisi pakko äänestää 24 tunnin kuluessa :)

Foorumissahan aikoinaan on säännöt tälle klubille yhdessä sovittu. Siellä on sovittu, että kuvan pisteyttäminen tapahtuu 24 h kuluessa jolloin pisteyttäjä ei vielä näe sitä, mitä pisteitä muut ovat antaneet.

 

No, entä jos joku haluaa olla eri mieltä. Ei esim Rketolai ole foorumille paljoa kirjoitellut.

Ihan oikeesti, kyttäämällä pisteyttämistä ei tätä mestaa jaloilleen saa. Jos tän jollain sais jaloilleen olis kannustavalla ilmapiirillä. Sellaisella mikä täällä vallitsi ennen pistepimentoja ja muuta skeidaa.

 

Olet jatkuvasti kytiksellä, mutta et osallistu kuvien pisteytykseen etkä niiden kommentointiin. Miksi? Siksi, että sinulle kelpaavat vain todella laadukkaat otokset, eivät meidän tavallisten käyttäjien kuvat.

Silloin kun olin aktiivisena täällä äänestin kuulemma väärin. Jos ei kelpaa niin ei kelpaa.

 

No, entä jos joku haluaa olla eri mieltä. Ei esim Rketolai ole foorumille paljoa kirjoitellut.
>
> Ihan oikeesti, kyttäämällä pisteyttämistä ei tätä mestaa jaloilleen saa. Jos tän jollain sais jaloilleen olis kannustavalla ilmapiirillä. Sellaisella mikä täällä vallitsi ennen pistepimentoja ja muuta skeidaa.

Jos on säännöt, niin niitä pitää noudattaa on sitten niistä eri mieltä tai ei. Jos haluaa niihin muutoksia, niin sitten pitää ottaa yhteyttä ylläpitoon ja esittää oma muutostoivomuksensa.

Kannustavaa ilmapiiriä täällä ei kyllä ole. Se on totisinta totta! Kuvista etsitään kaikki mahdolliset viat ja puutteet. Harvoin niissä mitään positiivista nähdään.

Erityisen tarkkana pitäisi mielestäni olla uusien jäsenten kuvien arvioinnissa. Kun uusi jäsen tuo ensimmäisen kuvansa tänne, sitä pitäisi mielestäni käsitellä "silkkihansikkain". Sillä pistemäärällä, minkä uusi jäsen saa ensimmäisestä kuvastaan, saattaa olla todella suuri merkitys jatkon kannalta varsinkin silloin, jos hän on aloitteleva kuvaaja.

Eniten minua loukkaa kuitenkin eräiden kuvaajien ylimielisyys. Ylimielisyys on niin suurta ja vahvaa, että ei edes kuvien vioista alennuta kertomaan saati että kuvalle joku piste annettaisiin. Annetaan kyllä tavalla tai toisella ymmärtää, että sinä olet täällä turhake, jota me suuret valokuvaajat emme joukkoihimme halua!

 

"Eniten minua loukkaa kuitenkin eräiden kuvaajien ylimielisyys. Ylimielisyys on niin suurta ja vahvaa, että ei edes kuvien vioista alennuta kertomaan saati että kuvalle joku piste annettaisiin. Annetaan kyllä tavalla tai toisella ymmärtää, että sinä olet täällä turhake, jota me suuret valokuvaajat emme joukkoihimme halua!"

En kyllä tunnista tuosta ketään, tyyleissä on tietysti eroja, mutta kyllä tuossa päätelmässä vedetään aika railakkaasti mutkia suoraksi. Vioista kertominen on hieman arveluttavaa, yleensä niitä ei haluta lukea, täällähän oli hetken aikaa kaveri joka kommentoi kuvia mun mielestä varsin ansiokkaasti ja palautteena oli, että näytä omasi, ei kuvien hyvällä arvostelijalla tarvitse olla kuvaustaustaa, ei edes kameraa, ihminen joko osaa hahmottaa visuaalisesti tai sitten ei, ei siihen kameraa tarvita.

Ei sinuun suhtauduta samalla tavalla kuin minuun. Sinähän olet ammattilaistasoa oleva valokuvaaja, jota täällä arvostetaan.

Jos henkilö tulee valokuvaussivustolle, niin kyllä täällä on aiemminkin odotettu, että henkilö lataa tänne kuviaan. Toiseksi, en tiedä erehdyinkö tuon henkilön suhteen, mutta tuli vähän sellainen vaikutelma, että hänellä oli täällä jo aiemmin 2 - 3 tunnusta. Jos näin oli, niin silloin hän oli jo aika kauan valokuvannut ja möi kuviaan eräällä kuvasivustolla. Olisi hienoa, jos henkilö esittelisi itseään edes sen verran, että hieman tietäisi kenen kanssa täällä toimii. Voisi antaa edes jonkinlaisia viitteitä asuinpaikastaan, jos ei suoraan nimeään mainitsisikaan. Jos henkilöllä on kuvasivustoja, niin voisi profiilisivullaan antaa osoitteet niille.

 

Yksinkertainen lääke voisi olla se, että sellaisetkin jäsenet, jotka harvemmin lataavat kuviaan, kuitenkin kävisivät sivuilla ja kommentoisivat / pisteyttäisivät toisten kuvia. Näin niitä päivänkuviakin tulisi enemmän ja saisimme paljon arvokasta palautetta hyviltä kuvaajilta, jotka lataavat kuvia harvakseltaan. No iloa itsekullekin. Yritetään nauttia kuvaamisen monipuolisista mahdollisuuksista ja siitä mitä kaikkea voi linssin läpi tutkailla :-)

 

Lätkikää niitä pisteitä nyt niihin kuviin ja kirjoitelkaa jotain löpinöitä niin paranee tämä ilmapiirikin, eihän tämä touhu mitään juridiikkaa tai insinööritiedettä ole. :-)

 

Jos ei kelpaa niin ei kelpaa.


Kelpaa kelpaa, takaisin kehiin ja eihän se sun ongelma ole jos useimmat täällä on vaan tumpeloita kuvaajina esim. suhun verrattuna vaan meidän muiden ongelma.

Viikon "Teema"-kuvat käyttöön?

Pitäisikö taas ottaa käyttöön viikon Teema-kuva, jos sillä saataisiin vähän aktiivisuutta meihin itsekunkiin? Itse olen ollut kameran kanssa ulkona viimeksi 15.10.2018. Toki taivaskuvia on räpsitty parvekkeelta, mutta ne eivät tänne kelpaa, kun niissä on aina se sama kuvan alaosa ja täällä ei osata ihastella taivaan kauniita värejä ja muotoja ;-)

 

TuoMar kirjoitti 2 päivää sitten Jokainen tulee tänne uutena jäsenenä. Jotta saisi varsinaisen jäsenen statuksen ja pääsisi arvostelemaan toisten kuvia asteikolla 1 - 5, tulee tänne ladata 10 kuvaa tai yksikin riittää, jos saa siitä "päivänkuvan". On ajan haaskausta lähteä suoraan arvostelemaan toisten kuvia, koska jokainen (?) täällä odottaa, että uusi jäsen esittäytyy lataamalla tänne itse ottamansa valokuvan.

Pitääkö oikeasti ladata noin monta kuvaa ennen kuin saa kommentoida.

 

TuoMar kirjoitti 2 päivää sitten> Jokainen tulee tänne uutena jäsenenä. Jotta saisi varsinaisen jäsenen statuksen ja pääsisi arvostelemaan toisten kuvia asteikolla 1 - 5, tulee tänne ladata 10 kuvaa tai yksikin riittää, jos saa siitä "päivänkuvan". On ajan haaskausta lähteä suoraan arvostelemaan toisten kuvia, koska jokainen (?) täällä odottaa, että uusi jäsen esittäytyy lataamalla tänne itse ottamansa valokuvan. > > Pitääkö oikeasti ladata noin monta kuvaa ennen kuin saa kommentoida.

2 päivää sitten en ole tuota kirjoittanut vaan 26. 10.2018.

https://kuvaklubi.fi/photo/45466/syksyinen-puistokuva/

Ennen kuin enempää jatketaan, käyppä profiilisivullasi ja kirjoittele sinne hieman tietoja itsestäsi. Muuten herää luulo, että olet jonkun nykyisen käyttäjän "tupla" tai tunnus, joka on avattu tänne pelkästään jonkun nykyisen käyttäjän avuksi.

 

Miks pitäis. Eihän sullakaan ole kuin kamerat :)

 

Miks pitäis. Eihän sullakaan ole kuin kamerat :)

Onhan minulla profiilissani mainittu kuvasivustoni, jonka etusivun alalaidassa on nimeni.

 

Ennen kuin enempää jatketaan, käyppä profiilisivullasi ja kirjoittele sinne hieman tietoja itsestäsi. Muuten herää luulo, että olet jonkun nykyisen käyttäjän "tupla" tai tunnus, joka on avattu tänne pelkästään jonkun nykyisen käyttäjän avuksi.

Nyt kun Jäppinen ei ole laittanut liirumplaarumia, niin onko hän tupla, kuitti vai tripla? Vai ihan vaan joku, joka varmasti huomaa heti, että täällä on osalla väestöstä aika paljon foliokäärylettä päähineessä?

 

Pitääkö oikeasti ladata noin monta kuvaa ennen kuin saa kommentoida.

Ei tarvitse. Tarvitsee ladata 10 kuvaa, että saa 1-5 pisteen arvosteluoikeuden.
Kommentoida ja arvostella 1 pisteellä pääsee heti kirjautumisesta asti harjoittamaan :)

Hyvästit klubilaisille

Tuomarin henkilökohtainen hyökkäily toimintaani kohtaan saa minut nyt jättämään hyvästit koko klubille. Käytössäni on muitakin foorumeja, joissa saa asiallista palautetta. Toivonkin muille klubilaisille jaksamista ja hyviä kuvaushetkiä, kommentoikaa asiallisesti niiden kuvaajien kuvia, jotka vielä jaksavat olla mukana.

Mitä mieltä ollaan Rketolai:n tavasta odottaa, että 24 h tulee kuvassa täyteen ja pisteyttää kuva vasta sitten, jolloin voi omalla pisteytyksellään säätää kuvan saamaa loppupistemäärää? Kyse ei ole siitä, etteikö Rketolai olisi paikalla silloin, kun kuvassa eivät vielä pisteet ole näkyvissä vaan pelkästä laskelmoinnista ja kieroilusta ja halusta näyttää, miten HÄN voi vaikuttaa kuvien pistemääriin.> > Minusta tuo on halveksittavaa touhua ja vastoin kuvaklubin sääntöjä ja perinteitä. > > Rketolai ei minun kuviani pisteytä, joten en kirjoita tätä siksi, mutta minusta tuo hänen toimintansa on todella ikävää. On myös todella valitettavaa se, että täällä on niin huono yhteishenki, että ei mistään yhteisistä menettelytavoista ole voitu päättää. Täällä vain on vedottu siihen, että kun tämä on vapaaehtoista, niin ei keneltäkään voi vaatia mitään. Kun täällä yhdessä on vuosia oltu, niin on se kummaa, jos ei mistään voida yhdessä päättää. Miltä teistä esim. tuntuu silloin, kun tuotte tänne kuvianne ja sitten hyvää kuvaa pisteyttää esim. vain pari henkilöä? Eihän se kuva siitä tietenkään huonone, mutta pitää muistaa myös se, että täällä käy paljon katsojia, jotka vertailevat kuvien saamia pistemääriä toisiinsa. Antaako kuvaklubista ja täällä olevien arvostelukyvystä hyvän kuvan, kun joku hieno kuva saa esim. 6 pistettä ja joku vähemmän onnistunut paljon enemmän? Ei kaikkia kuville annettuja pisteitä voi mielipide-eroilla selittää!> > Jos täällä kuvia pisteytettäisiin ahkerammin, niin uskon, että tänne saataisiin käyttäjiä, jotka viipyisivät täällä paria kertaa kauemminkin ja saattaisi olla, että kuvat vielä saisivat päivänkuviakin kuten aiemminkin.> > Olen varma, että eräät taas hyökkäävät kimppuuni, kun uskallan tänne foorumille kirjoittaa ja vielä pisteytyksestä, mutta sama tuo. Sydämen kyllyydestä suu puhuu tai pikemminkin näppäimistö laulaa!

Hyvästit klubilaisille

Tuomarin henkilökohtainen hyökkäily toimintaani kohtaan saa minut nyt jättämään hyvästit koko klubille. Käytössäni on muitakin foorumeja, joissa saa asiallista palautetta. Toivonkin muille klubilaisille jaksamista ja hyviä kuvaushetkiä, kommentoikaa asiallisesti niiden kuvaajien kuvia, jotka vielä jaksavat olla mukana.

Olenko kertaakaan tarttunut sellaiseen asiaan, joka ei olisi ollut totta? Kaikkeen löytyy selitykset.

Olet myös julkisesti ilmoittanut, että et pisteytä kuviani ja noin olet viimeiset kuukaudet toiminut. Tuohonkaan kiusantekoosi ei ole olemassa mitään pätevää syytä.

Hyvästit klubilaisille

Tuohonkaan kiusantekoosi ei ole olemassa mitään pätevää syytä.

Toki on. Minäkin kyllästyin pisteisiin kun en niitä koskaan oppinut antamasn oikein.

Hyvästit klubilaisille

Tuohonkaan kiusantekoosi ei ole olemassa mitään pätevää syytä.> > > > Toki on.> Minäkin kyllästyin pisteisiin kun en niitä koskaan oppinut antamasn oikein.

Asia on hieman eri. Sinä jätät kaikkien kuvat pisteyttämättä, mutta Rketolai vain minun kuvani.

Hyvästit klubilaisille

Tuohonkaan kiusantekoosi ei ole olemassa mitään pätevää syytä.> > > > Toki on.> Minäkin kyllästyin pisteisiin kun en niitä koskaan oppinut antamasn oikein.> > Asia on hieman eri. Sinä jätät kaikkien kuvat pisteyttämättä, mutta Rketolai vain minun kuvani.> > No, ongelmahan poistui, kun Rketolai jättää foorumin, kovin montaa lähtijää ei enää tarvita.

Toivottavasti jäljellä olevat tajuavat sen, että täällä pisteytetään kuvia eikä kuvaajia ja että pisteytys suoritetaan 24 h aikana, jolloin pisteyttäjä ei vielä näe muiden antamia pisteitä. Ei tuossa ole paljoa vaadittu aikuisilta ihmisiltä.

 

Paljos täällä on vielä jälkellä? Tee nyt 3 ihmisen porukasta vielä sisäpiiri :D

 

Paljos täällä on vielä jälkellä? Tee nyt 3 ihmisen porukasta vielä sisäpiiri :D

Eri nimi, mutta kolmehan on juuri optimaali määrä nuorten ja ei enään aivan nuortenkin naisten sosiaalisessa "me ei leikitä sun kaa" kolmiottelussa.

 

Viimeinen mohikaani joka lähtee muistaa sitten sammuttaa valot niin tulee vanhan ajan ”Dunkelkammer” fiilis.

 

Ketä kiinnostaa jälkipisteyttäminen!Minä tiedän pisteet jo etukäteen.