— parhaat valokuvasi netissä!

The Best: IrfanView

Kuinka moni täällä käyttää maailman parasta ilmaista (for non-commercial use) kuvankäsittely ja katseluohjelmaa IrfanView:tä ?

https://www.irfanview.com/

Minä ainakin, kun ei ole varaa ostaa Photoshoppia. Jos ette ole kokeilleet, niin kokeilkaapa ja ihastukaa! :)

Ladatkaa siihen sitten vielä extra pluginit!

 

Olen tuota aikaisemmin käyttänyt ja minulla oli siihen myös plugineja. Tuo on hyvä ilmaisohjelma. Kun koneeni simahti jokin aika sitten, niin kaikki ohjelmat menivät sen sileän tien enkä ole tuota vielä netistä uudestaan ladannut, kun minulla on käytössä tuo kuukausivelotteinen Photoshop.

 

Näyttää vähän keposelle omiin tarpeisiin. Oon joskus harkinnut myös gimp:piä, mutta se ei ole ollut vaivan arvoinen verrattuna Lightroom&Photoshop yhdistelmään.

 

Minusta yksi kivoimmista toiminnoista valokuvien käsittelyyn siinä on "Image" menun alla toiminto "Auto Adjust Colors" - ei tarvitse kuin nappia painaa ;)

 

Mun mielestä taas värimäärittely just sellaiseksi kuin omaa silmää miellyttää on melkein mielenkiintoisinta kuvankäsittelyssä.

Toinen on ihon retusointi. Mukavaa stressiä poistavaa näpertelyä

 

Se onkin varmasti taito, joka valokuvien käsittelijöiden täytyy osata, mutta kuten olet huomannut, niin minä en ole valokuvaaja. Voisin sellaistakin taitoa tosin joskus opetella. Mutta en kyllä osta PhotoShoppia, ehkä sitten Gimpillä, jos sillä pystyy?

 

Gimpillä kyllä kykenee, tiedon ja tekniikoiden hakeminen on photoshopilla tietyllätapaa helpompaa.

Kyllä IrfanView:lläkin voi tehdä kaikkee, mistä ette tiedäkään

http://www.petke.info/irfanview.jpg

http://www.petke.info/irfanview2.jpg

http://www.petke.info/irfanview3.jpg

jne...

 

Tutustuppa photoshoppiin ;)

 

Ei oo ainakanaan just nyt varaa köyhällä sairaseläkeläisellä, joka tuhlasi vähän rahojaan uhkapeliaddiktiossaan (lyhytaikainen, meni jo ohi) ja makselee nyt pikavippivelkojaan.