— parhaat valokuvasi netissä!

KESKUSTELU: Muutos pisteytysmenetelmässä sekä suosioissa

Pisteytysjärjestelmää tullaan muuttamaan, ja ennen kuin lopullinen muutos tehdään, haluaisimme kysyä käyttäjien mielipidettä suunnitteilla olevasta pisteytysmenetelmästä. Kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan ja esittämään omia mielipiteitään ja ideoitaan.

Kuvien pisteytyksestä:
Kuvia pystyy pisteyttämään asteikolla 1-5, eli kuvalle pystyy antamaan joko vain 1 pisteen tai perätin 5 (liukusäätimellä). Käyttäjien suosioita tullaan pitämään, koska haluamme sillä erottaa ja palkita pitkään sivustolla käyneet, aktiivisena olleet käyttäjämme passiivisista kävijöistä. Suosiota tullaan kuitenkin sen verran muuttamaan, että uuden käyttäjän on helppoa saavuttaa aktiivisuudellaan pitkään sivustolla käyneen, tehokkaan käyttäjän suosiotason.

Käyttäjien henkilökohtaisissa suosiossa tulee olemaan 5 porrasta:
1. visitor (vierailija)
2. beginner (aloittelija)
3. ameteur (amatööri)
4. master (mestari)
5. guru

Voitte toki ehdottaa omia nimikkeitä =)

Kuvien arvostelut käyttäjän suosiotason perusteella:
1. Vierailija pystyy antamaan 1 pisteen,
2. Aloittelija 1-2 pistettä,
3. Amatööri 1-3 pistettä,
4. Mestari 1-4 pistettä
5. Guru 1-5 pistettä.

Kuvien julkaisumäärä suosiotason perusteella:
1. Vierailija pystyy lataamaan 2 kuvaa/vko,
2. Alottelija 4 kuvaa/vko,
3. Amatööri 7 kuvaa/vko,
4. Mestari 10kuvaa/vko,
5. Guru 14 kuvaa/vko.

Tästäkin voidaan neuvotella, kertokaa ihmeessä parannusehdotuksianne =)

Käyttäjien suosioista ja titteleistä:
Toisin kuin nykyisessä käytännössä, käyttäjän suosio on nostettavissa tai vähennettävissä käyttäjän henkilökohtaisessa profiilissaan, eli kuvista saadut arvostelut ei enää jatkossa vaikuta käyttäjän henkilökohtaisiin pisteisiin (suosioon). Kunkin käyttäjä voi käydä toisen käyttäjän profiilissa antamassa plussaa (+), nollaa(0) tai miinusta(-). Kerran viikossa lasketaan yhteen käyttäjän saamat pisteet ja sen perusteella annetaan uuden/entisellään olevan tittelin.

Henkilökohtaisen suosion pisteet:
1. vierailija: 0-10 pistettä,
2. aloittelija: 11-20 pistettä,
3. amatööri: 21-30 pistettä,
4. mestari: 31-40 pistettä,
5. guru: 41-50+ pistettä

Käyttäjän saamat pisteet lasketaan kerran viikossa yhteen ja titteli muuttuu käyttäjän saamien pisteiden perusteella. Käytännössä tämä toimii niin, että kun käyttäjä, joka on nykysin "vierailija" saa 10 plussaa, hänestä tuleekin laskentaviikon päätyttyä "aloittelija". Sen sijaan jos "mestari" saa viikon aikana miinuspisteitä, hänestä tulee jälleen "amatööri". Nollapiste ei lisää eikä vähennä pisteitä. Edellytyksenä on, että äänet ovat joka suosiotasolla eri käyttäjiltä (sama käyttäjä ei pysty äänestämään samalla tavalla kahdesti eli antaa kahta plussaa tai miinusta samalle käyttäjälle, sen sijaan hän pystyy muuttamaan mielipidettään ja antamaan käyttäjälle plussaa aikaisemman miinuksen sijasta ja päinvastoin. Kullekin suosiotasolle/tittelille tulee olemaan myös oma kuvakkeensa.

Nykyisiä useamman tuhannen ja jopa kymmenen tuhannen suosioita tullaan laskemaan uudelleen niin, että uusien käyttäjien on helppoa saavuttaa korkeimman tason ja kaikki pysyy kutakuinkin samalla pisteytystasolla muutaman kymmenen pisteen erolla. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, suosiota ei voida kokonaan poistaa, sillä se toimii "palkkiona" vanhoille käyttäjillemme, jotka ovat olleet Kuvaklubissa sen perustamisesta saakka sekä "porkkanana" niille, jotka ovat vastikään liittyneet Kuvaklubiin. Mutta siis lisätään tasa-arvoisuutta verrattuna nykyiseen suosioporrastukseen.

Muutokset pisteytyksessä eivät tule vaikuttamaan "päivän valokuva" -arvostelumenetelmään, eli 10 äänen raja tulee pysymään ja eniten pisteitä saanut kuva voittaa päivän kilpailun.

Ensivaikutelma

Näin pariin kertaan luettuani läpi, on ehdotus aikamoinen sillisalaatti ja kovin mutkikas. Varsinkin tuo miten kukakin määräytyy suosiossa.

Se että suosiopisteet tulisi sillä tavoin, että jokainen käy viikottain jokaisen käyttäjien profiileja tykkäilemässä, ei tule toimimaan. Koska nykyselläkin toiminnalla on osalla käyttäjistä erittäin vaikea annella niitä pisteitä kuville, saati että vielä pitäsi käydä, joka käyttäjä pistettyämässä erikseen, minkä arvoinen hän on.

En ymmärrä tätä ehdotusta, tässä ei ole mitään niitä otettu mukaan, joita on ehdotettu, se vain että pistemäärä menisi 1-5 ja senki käyttäjän suosionmukaan, mitä voi antaa. Ei tämä ehotus ole tasapuolinen kaikille käyttäjille, jota on peräänkuulutettu, päin vastoin lisäävä.

Nyt kun mietin tätä uudistusehotusta siten, että vien osan omani, niin en saa selville mihin kuulun?

Joten lisätarkennusta kaipaan ehdotuksesta ja onko sen käytännönmallista mitä kokemusta. Näillä näkymin en lämpene moiselle ehdotukselle, ilman lisäselvitystä.

Ensivaikutelma

Kuvien pisteytyssysteemi on pitkälti sen mukainen, kuin on toivottukin, ymmärtääkseni.

Mielestäni tulisi arvostella vain kuvia, ehkä toissijaisesti myös (hyviä) kommentteja. Mielestäni henkilöitä ei tulisi arvostella (kamalaa!) ja kaikenlaiset tittelit ovat turhia. Jokaisen 'arvon' tulisi määräytyä hänen aktiivisuutensa ja sen tason kautta: lähetetyt kuvat ja kommentit, sekä kuinka muut niihin suhtautuvat.

Jos nyt

... oikein ymmärsin, niin minä, Smith ja Tiippana oltaisiin näillä näkymin profiilin perusteella kaikki tasolla vierailioita (parempi nimi olisi uusi taikka tulokas)?

Tiippana osui oikeaan, tämä ehdotus pyörii käyttäjien ympärillä suosioissaan, eikä kuvien ympärillä ja niiden hyvyydessä tai huonoudessa.

Ensivaikutelma ei hyvä

Kyllä tämä vaikuttaa liian monimutkaiselta.

"Kuvien arvostelut käyttäjän suosiotason perusteella: 1. Vierailija pystyy antamaan 1 pisteen, 2. Aloittelija 1-2 pistettä, 3. Amatööri 1-3 pistettä, 4. Mestari 1-4 pistettä 5. Guru 1-5 pistettä." Kyllä kaikilla pitäisi olla saman verran annettavia pisteitä (esim. 1-5). Tämähän on asia, jota täällä on paljon kritisoitu.

"Kuvien julkaisumäärä suosiotason perusteella: 1. Vierailija pystyy lataamaan 2 kuvaa/vko, 2. Alottelija 4 kuvaa/vko, 3. Amatööri 7 kuvaa/vko, 4. Mestari 10kuvaa/vko, 5. Guru 14 kuvaa/vko." Kyllä yksi kuva per päivä minusta riittää jopa gurullekin. Käyttäjän luokittelu ehdotetuilla nimityksillä ei kuulosta hyvältä. Voihan tänne liittyä uutena jäsenenä kuvaaja, joka on jo guru jossain muualla. Elämää on kuvaklubin ulkopuolellakin.

"Toisin kuin nykyisessä käytännössä, käyttäjän suosio on nostettavissa tai vähennettävissä käyttäjän henkilökohtaisessa profiilissaan, eli kuvista saadut arvostelut ei enää jatkossa vaikuta käyttäjän henkilökohtaisiin pisteisiin (suosioon)." Tämä menee ihan väärään suuntaan. Eikös täällä pitänyt arvostella kuvia eikä henkilöitä?

 

Mulle taitaa tämä pelleily riittää :(

 

Täysin järjetön systeemi. En olisi ikinä uskonut, että ylläpito voi jotain tuollaista ehdottaa. Onko tämä sekasotkuinen viritelmä esitetty siksi, että ette halua enää tätä systeemiä pyörittää?

 

Sofharti tuossa jo sanoikin oleellisimmat seikat... Ei tää nyt hyvältä kuulosta :(

Tässä näin funtsin

... että jos tämä sillisallattiuudistus tulisi. Niin meidän tulisi nyt jokainsen nykykäyttäjän käydä, jokaisen käyttäjän profiilissa tykkämässä, tavallaan kertomassa että saako käyttäjä laitella kuvin vaiko ei. Lie sitten jatkossa se profiilisadlo muutu miksikään (takennusta kaipaa), vaan pysyy samana. Taas sitten kun ilmaantuu uusi käyttäjä, niin taas koko remppaporukan pitäisi käydä se tulokas tykkäilemässä, että saakohan hän laitta kuvia näytille vai ei.

Jotta guru-asteelle pääsee 41-50+, niin eihän täällä niin paljon aktiivista porukkaa riitä.

Kuka ryhtyy moiseen rumbaan?

 

Pienenä vihjeenä: Älkää arvostelko YP:n kommentteja negatiivisin tykkäyksin, koska se näköjään vie teiltä arvosteluoikeuden kokonaan pois.

Joten: Toimin kuten JiiPee:kin tuolla edellä ilmoitti toimivansa. Minullekin taitaa riittää myös tämä pelleily täällä.

 

Pienenä vihjeenä: Älkää arvostelko YP:n kommentteja negatiivisin tykkäyksin, koska se näköjään vie teiltä arvosteluoikeuden kokonaan pois. > > Joten: Toimin kuten JiiPee:kin tuolla edellä ilmoitti toimivansa. Minullekin riittää myös tämä pelleily täällä.

Meni myös mun arvostelu akku pimeäksi vaikka en ole miinustellut mitään.

http://kuvaton.com/k/Y66q.jpg

Viestiä muokattu 1 kertaa. Syy: linkki, 31 toukokuuta 2013, 20:15

Tiivistys...

... jonka Mr Smith esitti on minusta OK eikä käsittääkseni kaukana foorumilla käydystä keskustelusta. Minusta voisi olla ideaa myös siinä, että paljon pisteitä keränneet voisivat myös jakaa niitä enemmän - erot eivät kuitenkaan tulisi olla suuria.

Tämä 'KESKUSTELU' palsta foorumissa on keskustelua varten. Ei kannata heittää hanskoja naulaan kesken kaiken. Katsotaan ensin, mitä tästä tulee :) Kyllähän sivustoa tulee kehittää ja aina parempi jos se tehdään ylläpidon ja käyttäjien yhteistoiminnassa.

Missä tasa-arvo käyttäjien kesken?

Mielestäni uudistuksessa pitäisi lähteä siitä liikeelle, että se on sama kaikille niin uusille että vanhemmille käyttäjille tasa-arvoinen.

Taitaa tulla paljon samaa kuin Smith'in listalla.

 • pisteyttäminen sama kaikille käyttäjille 1-5

 • yksi kuva per päivä, kaikille

 • päivänkuvavoitto tuo sen +500 bojoa bonuksena.

 • suosiopisteet tulisi kuten nykyisin kuvista saaduista pisteistä

 • käyttäjien suosiolistan voisi nimetä uudestaan vaikkapa TOP 100 tai jotain, ja lista määräytyy kuvista saaduista pisteistä

 • komenttien tykkäminen vapautuisi arvostelun piiristä pois ja olisi rajatonta

 • miinustelu pois, sillä sanallainenkin sanominen riittää, sillä se tuo eniten närää käyttäjien keskuudessa

** Yksi asia on jäänyt huonolle huomiolle. Miten saada uusia pysyviä käyttäjiä saitille, jos hänen ensiaskelistaan tehdään kovin vaikeita? Rajoitetaan kuvian latausmäärillä, ei anneta pistettää jne. Luulettoko, että tuolla mallilla kukaan tule sisään, muuta kuin kurkkaamaan. Nykyisinkin saitille tulee harvoin pysyviä/aktiiviisia jäseniä. Taitaa jo ennemmän poistua kuin tulla.

Kati...

nkin kanssa samoilla linjoilla. Kahteen asiaan kiinnittäisin kuitenkin huomiota:

 • tasa-arvo on muutakin kuin 'kaikille samaa'. Ylläpito ja Smith on oikeassa siinä, että pisteillä kerätty status voisi myös 'tuntua' jotenkin, eikä olla vain olemassa oleva asia. Minusta se voisi ehkä tuntua siinä, että voisi arvostella painavammilla pisteillä. Yhteisöhän sen arvostuksen lopulta antaa suosiessaan jonkun kuvaajan kuvia.

 • jäsenhankinta on oma juttunsa. Sivusto voi olla houkutteleva monella tapaa, 'heti kaikki oikeudet' on vain yksi houkutin, toinen voi olla 'ansaittu asema' arvostetussa yhteisössä, kolmas...

Viestiä muokattu 1 kertaa. Syy: muokkaus, 31 toukokuuta 2013, 20:53

Katso tekijöiden blogi

Meni myös mun arvostelu akku pimeäksi vaikka en ole miinustellut mitään.> > > http://kuvaton.com/k/Y66q.jpg> > Niin se on mennyt kaikilta eikä varmasti liity mihinkään ylläpidon pikkumaisuuteen... eiköhän kyseessä ole joku tekninen vika.

-> Johtuu varmaan tästä: Viimeisemmässä päivityksessä 31.5 poistettiin kokonaan rajoituksen kuvien arvostelumäärän suhteen, eli nyt pystyy tykkäämään kuvista niin paljon kun haluaa =)

Nyt sä sen sanoit

Mä näkisin, että mielummin vähemmän uusia käyttäjiä kuin kauhea läjä tusinakuvaajia. En tarkoita olla törkeä, mutta näin on. Mielummin hyviä kuvia kuin joka päivä 30 uutta kuvaa perus ohrapellosta tai koivusta.> > Tasa-arvoa pitää olla, mutta kyllä "edistyneisyys" saa silti näkyä.

Oman oloni aikanani aika nopeasti tälläkin systeemillä on krakkautunut pois tusinakuvaajat (paitsi minä ;O) aivan itsestään, kun heidän kuvansa eivät ole pärjänneet, niin ovat huomanneet olevansa väärässä paikassa, joten en siksi näe tuossa uusien tulokkaiden tulemisessa mitään kiristettävää.

Tuon Katin mainitseman tasa-arvon pitäisikin konkretisoitua enimmäkseen pisteiden tuomaan statukseen ja sijoittumiseen All Users rankingiin listalla, ei niinkään oikeuksiin mitkä kasvattavat kuilua entisestään ja edesauttavat korkeampi pisteisten katoamista yhä vaikeammin tavoitettavaksi. Keep it simple.

Eli mielestäni tulisi selkeästi erottaa jo ajatuksena toisistaan se, että käyttäjät toimiessaan ovat tasa-arvoisia keskenään.

Vaan tulokset ovat siellä TOP 100-listalla, joka kertoo siitä käyttäjän aktiivisuudesta, kuvien hyvyydestä ym. Hiukan saman tapaan kuin esim. Huuto.net'n palautesysteemissä on.

Katso tekijöiden blogi

Johtuu varmaan tästä:> Viimeisemmässä päivityksessä 31.5 poistettiin kokonaan rajoituksen kuvien arvostelumäärän suhteen, eli nyt pystyy tykkäämään kuvista niin paljon kun haluaa =)

Kiitti Sofharti

En huomannut koko blogia.

Siihenkin saisi tulla se +1 merkki kun jotain uutta ilmaantuu!!

 

Pienenä vihjeenä: Älkää arvostelko YP:n kommentteja negatiivisin tykkäyksin, koska se näköjään vie teiltä arvosteluoikeuden kokonaan pois. > > Joten: Toimin kuten JiiPee:kin tuolla edellä ilmoitti toimivansa. Minullekin riittää myös tämä pelleily täällä.> > LOL

Ota nyt ilo irti niin kauan, kun voit, herra Smith!

Uudet käyttäjät ja huonot kuvaajat vain ahtaalle, jotta ei tarvitse katsella koivuja eikä ohrapeltoja vaan voidaan ihailla jokapäiväisiä, monilukuisia lintukuvia. Nehän ne tästä klubista kiinnostavan tekevät, eikös vain herra Smith? Mihin monipuolisuus on unohtunut?

Ensivipinät tulee

Hmmm... siinä voi kyl nyt käydä niin, että kuvien pisteiden määrät nousee helpostikin yli 50 nykyään kun ei tarvii enää miettiä, että keille bojonsa antaa... saa nähdä käykö uudistus omaan nilkkaan... tulee jaettua bojoja ehkä helpommin. Itsekuristahan se on kiinni ettei ihan joka kuvalle anna ja säälistä aina.

Olen varmasti oikeassa ja samaa uumoilin itsekin.

Mutta nyt se kuuluisa mutta. Alkuun varmasti pisteitä ropisee kauha kaupalla, mutta uskon että se laantuuu omiin uomiinsa ajallaan ja tulee se tasapaino, kun jokainen käyttäjä löytää sen 'oman tiensä' toimia pisteidensä suhteen. Ja uskonpa että he joille muutoinkin on ollut 'vaikeaa' jakaa pisteitä, ei sen kummemmin innostu jakamaan innokkaammin, vaikka pisteet vapautuivat.

jäänityksellä odotan nyt muutamien tulevien päiven saldoja, koska päivänkuvavoitto, voi olla pienistäkin luvuista kiinni.

Ans katto miten käy :D

 

mun mielestä tuo tanjan ehdottama 1-5 pistettä on askel parempaan suuntaan, entiseen 1-12 pojoo vertaillessa. mut parempana näkisin että päivän kuva kilpailun voittaisi eniten ääniä saanut kuva, mitä useampi ihminen kuvasta tykkää sen pitäisi olla parempi todiste kuvan hyvyydestä kuin suuret pisteet, toki ei nämä suurien pisteiden käyttäjät turhasta niitä pisteitään ole saanut, mut ei minusta hyvä että muutamat iso pisteiset käytännössä ratkeisevat päivän kisan. olen hivenen enemmän sen kannalla että jatkossakin suuri suosioiset pystyvät pinnoja enemmän antamaan, sen takia että pistepotti on nyt aikas tasavertainen käyttäjien välillä, ja myös sen takia että täällä on paljon käyttäjiä jotka ei valokuvauksesta ymmärrä mitään, heidän arvostelulleen ei liikaa vaikutusvaltaa voi antaa, ja myöskin täällä on "guruja" jotka tietää mistä puhuu ja harvalle kuvalle pojoja antaa niin heidän arvostelullaan pitää olla painoarvoa.

en ymmärrä miksi kuvaajalla pitää olla "leimaava" titteli, mä en haluis olla aloittelija enkä varsinkaan mestari, jos nää tittelit tulee niin mä haluun tittelikseni toveri.

kuvien julkaisumäärä ehdotuksessa on hyvät ja huonot puolet, pelkäänpä että uusien käyttäjien määrä jatkossa vähenee kun vaan 2 kuvaa viikossa saa ladata, kuvien esillelaittohan tässä se päähauskuus on. toisaalta etusivulla jo pitkään puolet kuvista ovat olleet onnetomia räpellyksiä niin tuo "parhaat valokuvasi" kuvaklubi slougani ja latausohjeet ovat vitsi nykyisin. uusille käyttäjille + aloittelijoille 4 kuvaa viikko olis mun makuun perfect.

Villeltä...

...suoraa ja asiallista, hauskuudella sävytettyä tekstiä, kuten yleensäkin. Tittelit pois ja olkoon ne tovereita ketkä haluavat!

'Parhaat valokuvat' on varmaan ollut ylläpidon vihje siihen, ettei nyt ihan mitä tahansa sontaa tänne lapioi ja että kantaisi vähän vastuuta sivuston tasosta. Kyllä on tullut itsekin ladattua kuvia ajatuksella 'Mitähän mieltä tälläisestä oltaisiin?' ja minusta se on jotenkin 'yhteisöllistä'.

Olen varma, että kuvaklubi tulee toimimaan uusillakin säännöillä, siten kun se saadaan aikaan, toivottavasti lähiviikkoina. Idea on kuitenkin yksinkertainen: saa kuviaan näytille ja niistä palautetta - sekä voi katsella ja kommentoida muiden kuvia.

Viestiä muokattu 1 kertaa. Syy: kirjoitusvirheitä, 1 kesäkuuta 2013, 5:50

 

Itse kuulun niihin käyttäjiin, jotka tulee ja menee työtilanteesta riippuen, ja ainakin toi uusi systeemi tekee sen, että en ainakaan vahingossakaan tule enää takaisin. Se ei sivustolle ole sinänsä iso menetys. Jo tähän asti tälle on saanut omistautua ihan kohtuudella kun on yrittänyt pitää omien kuvien tason jonkinmoisena (aika on välillä kortilla nk. omien kuvien kanssa), jatkossa pitäisi varmaan tehdä sitä nykyistäkin enemmän, joten.. Toi uusi systeemi on sellainen, joka on kuin kävelisi jatkuvasti lankulla sapeli kaulalla. Ei hyvä.

 

onx tääl työssäkäyviä? porukka roikkuu tääl aamu viidestä aamu viiteen.

 

tuon profiilien tykkäilyn voisi jättää kokonaan pois, eihän täällä profiileita julkaista arvosteltavaks, kuvakommenteistakin tykkäily on ihan turha, järkevämpää kuva foorumina säästää ne tykkäilyt kuville.

 

onx tääl työssäkäyviä? porukka roikkuu tääl aamu viidestä aamu viiteen.

Kyllä on Ville, jotkut kuten minä tekee töitä myös öisin. Kuten viime ja tänä yönä olen töissä klo.19-07.

 

vuorotteluvapaalla, toveri

Mitä useampi kokki, sitä pahempi soppa

Mutta kannetaan nyt oma korsi yhteiseen kekoon. Olen aikalailla samoilla linjoilla muiden käyttäjien kanssa, mutta mielestäni pistesysteemi voisi olla tälläinen. Käyttäjiä olisi kahta tasoa, perus ja tehokäyttäjä. Peruskäyttäjällä olisi 10 pistettä annettavana, tehokäyttäjällä 20

-Kaikilla oikeus ladata 1 kuva vuorokaudessa, Ennen/jälkeen kuvan lisäys söisi myös seuraavan vuorokauden kuvaoikeuden.

-Yhdelle kuvalle voi antaa niin monta pistettä, kun pussissa sattuu olemaa, eli siis peruskäyttäjä voi antaa 10 kuvalle 1 pisteen per kuva, tai yhdelle 10. Kuitenkin maksimi arvostelumäärä per kuva olisi 10.

-Tehokäyttäjäksi pääsisi sillä, että käyttäjän edellisen viikon kuvien keskiarvo olisi suurempi kuin edellisen viikon kaikkien ladattujen kuvien keskiarvo.

-Kommenttitykkäykset olisivat vain kommenttitykkäyksiä, eli ne eivät vaikuttaisi mihinkään, eivätkä myös söisi pisteitä

-Kumulatiivinen suosio ja päivän kuva kilpailu pysyisi nykyisellään.

Tämän lisäksi näkisin hyvänä asiana, että sivulle hommattaisiin muutama vapaaehtoinen moderaattori ylläpidon taakkaa keventämään.

Toivottavasti tästä kahvitärinöissä kirjotetusta hötöstä saa jotain ideaa irti.

Kati...

nkin kanssa samoilla linjoilla. Kahteen asiaan kiinnittäisin kuitenkin huomiota:> > - tasa-arvo on muutakin kuin 'kaikille samaa'. Ylläpito ja Smith on oikeassa siinä, että pisteillä kerätty status voisi myös 'tuntua' jotenkin, eikä olla vain olemassa oleva asia. Minusta se voisi ehkä tuntua siinä, että voisi arvostella painavammilla pisteillä. Yhteisöhän sen arvostuksen lopulta antaa suosiessaan jonkun kuvaajan kuvia.>

Tottakai suosion pitää ja saa näkyä. Mutta mikä olisi se paras ja järkevin tapa? Tuo TOP100-lista on yksi vain. Kuvalatausmäärä vrk? Mitä muuta?

Mielestäni painavat pisteet ei, minkä suurisuosioiset saavat antaa, sillä ne osuu omistajansa/hänen omaan nilkkaan. Koska hän antaa suuria pisteitä muille, mutta saa vastaavasti pieniä pisteitä toisilta, sillä pienipisteisiä täällä on paljon enemmän. Siksi tämä ehdotettu 1-5 pistejana kaikille on hyvä, jolloin myös suurisuosioiset saavat nauttia isommista pisteistä kuviinsa.

Olen joskus miettinyt tuota aktiivisen käyttäjän olemusta, mikän YP tahtoo palkita. Mikä se oikeasti nykymittarilla täällä on? Se on se, että tuo erittäin tasokasta kuvaa näytille, ei muuta. Tasokkaalla kuvalla saa hyvät pisteet, jotka kartuttaa saajansa suosiota ja suosiosta katsotaan käyttäjän aktiivisuus. Mikä kylläkään ei pidä täysin paikkaansa. Sillä tuolla tavalla saatuna saatu suosio, ei vaadi välttämättä yhtään kommenttia mihinkään suuntaan, ei kuvien pisteyttämistä. Yksi esim. 17 kuvaa - ei yhtään kommentia - suosio 1606. Aktiivinen käyttäjä?

Mielestäni aktiivinen käyttäjä on se, joka osallistuu monipuolisesti saitin 'pyörittämiseen', kommentoimalla, pisteyttämällä, latamalla kuvia ym. mihin voi vaikuttaa. Tämä aktiivisten joukko on se joka pitää saitin 'elossa'.

 

Kommentointia on vaikea pisteyttää, vaikka se on yhtä tärkeää kuin itse valokuvat sivustolla. Mutta, te aktiiviset jotka kommentoitte päivittäin, teidät on huomattu, ja työtänne arvostetaan ;D

Tästä sivustosta vähäsen ...

En ymmärrä, miksi tästä luvatusta kuvien pisteytysuudistuksesta tehdään niin vaikeaa. Suotakoon jokaiselle käyttäjälle oikeus ladata tänne 1 kuva/vrk ja jokaiselle käyttäjälle annettakoon oikeus arvostella kuvia 1-5 pisteellä. Mitään erityisiä kannustimia ei kenellekään tarvita. Se on jokaiselle harrastajalle riittävä palkkio ja hyvän mielen tuoja, jos hänen tänne tuomastaan kuvasta joku pitääkin. Kuvista ja kommenteista saadut pisteet laskettakoon yhteen ja ne muodostavat käyttäjän suosiopistemäärän, jonka voi käyttäjän tietojen yhteydessä ilmoittaa ja listata kuten tähänkin asti on tehty.

Käyttäjien profiilien tykkääminen ja heidän jakonsa sen perusteella on "syvältä". Miksi käyttäjien profiileja pitäisi pärstäkertoimen mukaan käydä tykkäämässä tai miinustelemassa. Siinä ei ole niin mitään järkeä. Varmaan nuo negatiiviset tykkäämiset voisi edelleen tehdä siten, että niiden kohteeksi joutunut ei saisi edes itse tietää, ketkä ne ovat antaneet. Olemme aikuisten ihmisten KUVAklubissa ja täällä kuvilla ja kuvien kommenteilla pitäisi olla se suurin painoarvo eikä se, että tykkääkö jonkun "naamataulusta" vai ei. Ei istu omaan oikeustajuuni tuo pärstäkertoimien mukainen ihmisten jaottelu. Täällä on kaiken lisäksi niin vähän aktiivisia käyttäjiä, että tuo ylläpidon esitys ei edes toimisi.

Raakaa tietoa käyttäjistä: Käyttäjiä listassa on kaikkiaan 649 henkilöä, joista 300 käyttäjällä ei ole täällä ainuttakaan kuvaa. Tuo määrä 300 on 46,2 % nykyisistä listalla olevista käyttäjistä. 1-2 kuvaa on tällä hetkellä 96 :lla käyttäjällä. Tuo tekee 14,8 %. 396:lla käyttäjällä on siis täällä 0 - 2 kuvaa eli 61,0 %:lla.

Käyttäjiä, jotka eivät ole kirjoittaneet ainoatakaan kommenttia on tällä hetkellä 313 eli 48,2 % kaikista käyttäjistä. Yhden kommentin kirjoittaneita on sivustolla 56 eli 8,6 %.

Olisi mielenkiintoista nähdä joitain tilastoja päivittäin täällä käyvistä eri käyttäjistä. Tällaisia tilastoja on täällä aiemmin pyydetty näytettäviksi, mutta ei niitä ole näkynyt. Valaiseva listaus olisi myös sellainen, jossa näkyisi, milloin kukin listalla oleva käyttäjä on tänne viimeksi loggautunut sisälle. Käyttäjälistassa on runsaasti sellaisia käyttäjien nimiä, joita ei ole tällä sivustolla enää kuukausiin näkynyt eli ovat lopettaneet sivuston käytön. Aktiivisten käyttäjien määrä täällä on siis melko pieni, joten heitä ei pitäisi suututtaa sellaisilla uudistuksilla, jotka eroavat täysin siitä, joista tällä foorumilla on jo usean kuukauden ajan kirjoiteltu ja joita on tänne toivottu. Sivusto ei ole vain ylläpito vaan se on ylläpito ja tyytyväiset käyttäjät yhdessä. Toisaalta, jos ei olisi ylläpitoa, niin ei olisi koko sivustoakaan, joten kiitokset ylläpidolle siitä, että ovat sivuston luoneet ja sitä pitäneet pystyssä.

 

Montako arvostelukertaa olisi sitten mahdollista käyttää? Mielestäni arvostelukertoja ei pitäisi antaa rajatonta määrää, koska tällöin ne menettäisivät merkityksensä. Samoin jos antaa enemmän pisteitä, pitäisi sen myös tuntua pisteiden antajalla, koska muuten maksimipisteiden antaminen on liian helppoa. Vähän sama kuin rahan kanssa. Jos kaikilla olisi loputtomasti rahaa, menettäisi se nopeasti arvonsa.

 

Pisteytys 1-5 mukaan kuulostaa hyvälle. Mulle on ihan sama, saako joku supertasokas kuvaaja antaa pari pistettä enempi kuin muut...kunhan ero ei ole luonnottoman suuri niinkuin nykyään. En missään nimessä kannata sitä, että kuvien lisäksi pitäisi vielä rankata jäsenetkin johonkin kategoriaan. Ei siitä pitäisi rankaista, jos jollakulla on vähän huonompi hetki ja hän tulee ladanneeksi pari vähemmän suosiota saanutta kuvaa jonain viikkona. Oma lehmä aika rankasti ojassa ;D Jos mä olisin nimittäin jatkuvasti aloittelija/amatööri-kategoriassa ja saisin ladata pari hassua kuvaa viikossa, en olisi todennäköisesti täällä myöskään arvioimassa muiden kuvia. Mun mielestä pitäisi keskittyä aktiivisuuteen kannustamiseen, eikä rajoituksin sen vähentämiseen.

Tästä sivustosta vähäsen ...

En ymmärrä, miksi tästä luvatusta kuvien pisteytysuudistuksesta tehdään niin vaikeaa. Suotakoon jokaiselle käyttäjälle oikeus ladata tänne 1 kuva/vrk ja jokaiselle käyttäjälle annettakoon oikeus arvostella kuvia 1-5 pisteellä. Mitään erityisiä kannustimia ei kenellekään tarvita. Se on jokaiselle harrastajalle riittävä palkkio ja hyvän mielen tuoja, jos hänen tänne tuomastaan kuvasta joku pitääkin. Kuvista ja kommenteista saadut pisteet laskettakoon yhteen ja ne muodostavat käyttäjän suosiopistemäärän, jonka voi käyttäjän tietojen yhteydessä ilmoittaa ja listata kuten tähänkin asti on tehty.> >

Näin juuri. Lisäksi olisi hyvä olla katto päivittäin käytettävissä oleville pisteille (tosin ehkä isompi kuin nyt). Aktiivisia kommentoijia olisi myös hyvä palkita (tai kommentoimattomuudesta rankaista).

No sitten toinen vaihtoehto: viikkoaktiivisuus

Kiitos mielipiteistänne.

Katsotaan sitten hieman toinen vaihtoehto. Emme laske ollenkaan tykkäyksiä profiileissa, mutta lasketaan viikon aktiivisuus jokaisen käyttäjän kohdalta.

Aktiivisuutta voidaan esim. laskea seuraavin kriteerein:

 • kuinka monta kuvaa käyttäjä latasi kuluneen viikon aikana
 • kuinka monta kuvaa katsoi /vko (katsaus lasketaan vain 1krt/kuva)
 • kuinka monta kommenttia kirjoitti (positiivisen arvostelun saanut kommentti saa hiukan enemmän painoarvoa)
 • kuinka monta kommenttia sai omille kuvilleen
 • kuinka monta pisteitä sai omista kuvistaan (pistemäärä tai kerta)
 • kuinka monta kertaa arvosteli muiden valokuvia (kertamäärä)
 • bonus päivän valokuva -kilpailun voittamisesta

Jokaisella kriteerillä tulee olemaan oma kertoimensa ja kun kaikki kriteerit lasketaan yhteen, saadaan jokaisen käyttäjän kohdalla viikon aktiivisuusarvo. Katsotaan suurin aktiivisuusarvo kuluneesta viikosta ja lasketaan kaikkien muiden arvot suhteessa tuohon, suurimpaan arvoon. Suurin arvo on siis 100%, mikä jaetaan viiteen osaan:
0-20% -> 1.taso,
21-40% -> 2.taso,
41-60% -> 3.taso,
61-80% -> 4.taso,
81-100% -> 5.taso.

Tasot ovat tässä tapauksessa niitä, mitä me kutsuimme titteleiksi ja mitä te ette halua, siksi ne on nyt kutsuttu tasoiksi. Todennäköisesti ne tulevat olemaan pelkkinä kuvakkeina eikä niillä ole mitään nimikkeitä.

Tasoista riippuen käyttäjän kuvien arvosteluiden painoarvo tulee muuttumaan asteikolla 1-5. Tasot lasketaan uudelleen kerran viikossa ja ovat voimassa seuraavan viikon ajan. Haluaisimme myös sitoa tasoihin ladattavien kuvien määrää päivässä tai viikossa.

Esim. näin:
Kuvien julkaisumäärä suosiotason perusteella:
1. taso pystyy lataamaan 4 kuvaa/vko,
2. taso 6 kuvaa/vko,
3. taso 8 kuvaa/vko,
4. taso 11 kuvaa/vko,
5. taso 14 kuvaa/vko.

Tästä voidaan neuvotella =)

Mitä mieltä olette tästä vaihtoehdosta?

 

Juurikin näin, ja jos porras aktiivisen ja passiivisemman käyttäjän välille, tulisi sen portaan olla mahdollisimman pieni ja suhteellisen helposti saavutettavissa oleva. Mutta myös sellainen että se ei ole itsestäänselvyys. Arvostelukertoja voisi olla myös enemmäm. Ainakin aktiivisilla käyttäjillä ;)

 

Juurikin näin, ja jos porras aktiivisen ja passiivisemman käyttäjän välille, tulisi sen portaan olla mahdollisimman pieni ja suhteellisen helposti saavutettavissa oleva. Mutta myös sellainen että se ei ole itsestäänselvyys. Arvostelukertoja voisi olla myös enemmäm. Ainakin aktiivisilla käyttäjillä ;) Tämä siis sofhartin kommenttiin.

 

Montako arvostelukertaa olisi sitten mahdollista käyttää? Mielestäni arvostelukertoja ei pitäisi antaa rajatonta määrää, koska tällöin ne menettäisivät merkityksensä. Samoin jos antaa enemmän pisteitä, pitäisi sen myös tuntua pisteiden antajalla, koska muuten maksimipisteiden antaminen on liian helppoa.> Vähän sama kuin rahan kanssa. Jos kaikilla olisi loputtomasti rahaa, menettäisi se nopeasti arvonsa.

Mielestäni tuota rajoitusta on turha 'pelätä'. Uskon, että näin alkuun tulee herkemmin annettua se piste kuvalle, mutta alkuinnostuksen myötä uskon, että se laantuu omaan uomaansa ja jokaisen arvostelukritterit kiristyy. Enkä myöskään usko että ne käyttäjät, joille kuvien pisteystys ennenkin oli tiukalla, tulevat sitä tapaansa löystämään, vaan se pysyy entisellä mallilla.

Tämä vapaa pistettäminen tuo nyt sen, että noista ikivanhoja kuviakin altetaan katsomaan ja nekin saavat taas huomiota, eikä jää vain koristeiksi. Minusta se on hyvä asia, joka tämä rajoittamaton pisteytyssysteemin anto suo. Vanhojen kuvien katsominen ja pistettyäminen tekee mukavasti saitille lisää liikehdintää, jolloin käyttäjät viihtyvät paremmin.

Vaan aika sen sitten näyttää, mihin päin kuppi pistehommissa kääntyy, jolloin YP voi tehdää uudelleenarvoinnin sen suhteen. Mutta katsotaan ensin miten homma pelittää, eikä lytätä sitä näin alkuun lyttyyn.

Kun sitten tulee tuo 1-5 pisteenhaitari, niin kyllä jokaiselle muodostuu päässä se visio, mikä on 5 pisteen arvoinen kuva taikka yhden.

Miksi?

Juurikin näin, ja jos porras aktiivisen ja passiivisemman käyttäjän välille, tulisi sen portaan olla mahdollisimman pieni ja suhteellisen helposti saavutettavissa oleva. Mutta myös sellainen että se ei ole itsestäänselvyys. Arvostelukertoja voisi olla myös enemmäm. Ainakin aktiivisilla käyttäjillä ;)

Miksi pitäisi olla aktiivisella käyttäjällä enemmän arvostelukertoja, kuin sillä hiljaisemmalla, sillä sen on sitten vain niille hiljaisille plussaa ja se aktiivinen itse siitä kärsii. Hiukan samoin kuin nyt, että suuripisteiset antavat niitä isoja pisteitä, meille pienipisteisille, eivätkä koskaan itse pääse nauttimaan suurista pisteistä. Sen takia en näe sitä järkevänä vaihtoehtona.

No sitten toinen vaihtoehto: viikkoaktiivisuus

Emme laske ollenkaan tykkäyksiä profiileissa, mutta lasketaan viikon aktiivisuus jokaisen käyttäjän kohdalta. > > Aktiivisuutta voidaan esim. laskea seuraavin kriteerein: > > - kuinka monta kuvaa käyttäjä latasi kuluneen viikon aikana > - kuinka monta kuvaa katsoi /vko (katsaus lasketaan vain 1krt/kuva) > - kuinka monta kommenttia kirjoitti (positiivisen arvostelun saanut kommentti saa hiukan enemmän painoarvoa) > - kuinka monta kommenttia sai omille kuvilleen > - kuinka monta pisteitä sai omista kuvistaan (pistemäärä tai kerta) > - kuinka monta kertaa arvosteli muiden valokuvia (kertamäärä) > - bonus päivän valokuva -kilpailun voittamisesta > >

Tämä vaikuttaa periaatteessa hyvältä. En ihan ymmärtänyt, onko tarkoitus käyttää näitä kriteereitä myös kumulatiivisen suosion laskemiseen (kuten nyt kuvista saatujen pisteiden kertymä), vai pelkästään viikon aktiivisuuden laskemiseen.

Jos ymmärsin oikein viikon aktiivisuuden, käyttäjä voi siis pudota esim. yhden viikon poissaolon jälkeen tasolta 5 tasolle 1, tai toisinpäin nousta yhden viikon aktiivisuuspurskeen ansiosta tasolta 1 tasolle 5. Tämä ei vaikuta hyvältä. Vai jäikö jotain kertomatta, tai minulta ymmärtämättä?

 

Minä en sitä tarvitse, tuskin koskaan tulen suuripisteiseksi, mutta jos on tarve palkita aktiivisia käyttäjiä, tulisi mielestäni se tehdä jollain mikä auttaisi myös muita tulemaan suuripisteisiksi. Periaatteessa nyttenhän ei aktiivisen isopisteisen kannata antaa kenellekkään pisteitä ettei oma palli horju. Tämä on minusta typerää. En myöskään pidä ajatuksesta että osalla porukasta olisi mahdollisuus ladata enemmän kuvia kuin muilla.