— parhaat valokuvasi netissä!

Mikähän vika kamerassa?

Mikähän mahtaa olla vikana Canonissa kun pakkasella alkanut oikuttelemaan. Lcd- näyttöön tulee pelkkää juovaa eikä kamera sammu kuin akkujen irroituksella. Jo -16 asteen pakkasella alkaa oikuttelemaan, viime vuonna toimi hyvin jopa -38:ssa asteessa. Näytössäkö vika vai akuissa?

 

Vika voi olla kummassa tahansa. LCD-näyttö saattaa ottaa itseensä ja temppuilla kovassa pakkasessa, yleensä toiminta palautuu normaaliksi kun kamera on jälleen lämpimässä. Tosin, pakkasesta sisäilmaan tuonti suurilla lämpötilaeroilla voi aiheuttaa kosteuden muodostumista jopa kameran sisälle, kuten myös optiikkaan. Kannattaa pitää kamera vaikka laukussa kunnes kamat ovat lämminneet tai laittaa sen muovipussiin, jolloin kosteus kondensoituu muovipussin päälle eikä niinkään kuvauskamoihin.

Jos olisin sinä, ostaisin tarvikeakun ja kokeilisin sillä mitä tapahtuu pakkasessa (tai vetäisin sisään AA-patterikelkan jos sellainen on kamoissasi olemassa). Se on aika halpa tapa testata missä päin vika on. Huono akku aiheuttaa ennenaikaisen virran loppumisen, mutta oikosulutkaan eivät ole pois suljettuja.

 

Vika voi olla kummassa tahansa. LCD-näyttö saattaa ottaa itseensä ja temppuilla kovassa pakkasessa, yleensä toiminta palautuu normaaliksi kun kamera on jälleen lämpimässä. Tosin, pakkasesta sisäilmaan tuonti suurilla lämpötilaeroilla voi aiheuttaa kosteuden muodostumista jopa kameran sisälle, kuten myös optiikkaan. Kannattaa pitää kamera vaikka laukussa kunnes kamat ovat lämminneet tai laittaa sen muovipussiin, jolloin kosteus kondensoituu muovipussin päälle eikä niinkään kuvauskamoihin.> > Jos olisin sinä, ostaisin tarvikeakun ja kokeilisin sillä mitä tapahtuu pakkasessa (tai vetäisin sisään AA-patterikelkan jos sellainen on kamoissasi olemassa). Se on aika halpa tapa testata missä päin vika on. Huono akku aiheuttaa ennenaikaisen virran loppumisen, mutta oikosulutkaan eivät ole pois suljettuja.

Patterikelkka löytyy, kokeillaanpas sillä muutama päivä. Kiitos nopeasta vastauksesta! :)

 

:) Eipä kestä. Toivotaan, että ongelma on akuissa, pääsisit halvemmalla sillä tavalla.

Mikä tilanne on?

Miten sen kameran kanssa kävi?

Tilanne selvisi

Akkukahvan lukitus oli antanu hiukan periksi, sain itse korjattua. :)

Loistavaa

Hyvä homma, ettei ollut sen pahempi juttu. Hienoa! :)

Canon sekoili

Mitähän mahdoin tehdä kuvatessa kun tuli rawkuvasta tällainen yksittäis kappale? Kiitos jo etukäteenkin jos ehditte auttamaan.

terv. kaisa

 

Todennäköisesti muistikortissa vika Kirjoitusvirhe tms.

Kortit kannattaa aina alustaa (formatoida) kamerassa. Jos vika ei poistu niin en suosittele kuvaaamaan mitään älyttömän tärkeää kyseiselle kortille.

 

Kiitos Jani! Kyllä sekin on tehty ko. kortille,mutta en sitä itse tehnyt. Pitäiskö nyt sitten hommata uusi kortti,kun olen lähdössä kohtapuoliin reissuunkin,tai vaikka kaksi koorttia?

 

Kortit ovat nykyään halpoja, niiden kanssa ei kannata kitsastella. Toista se oli silloin kun 1 gigan kortti maksoi pari sataa euroa.

Niinpä ne on. Kiitos!