— parhaat valokuvasi netissä!

Arvostelu

22

Katsottu: 3131

Ääniä: 7

mlt

Kategoriasta Maisema
ladattu 12 huhtikuuta 2014, 11:37

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
ILCE-7R 
Objektiivi:
FE 24-70mm F4 ZA OSS  
Polttoväli:
46 
Valotusaika:
1/1250 
Aukko:
f/8.0 
ISO:
500 

Tägit:

tammet kuja

Muita kuvia käyttäjältä mlt:

Katso käyttäjän mlt koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • 1

  Erkki Huossa kirjoitti 12 huhtikuuta 2014, 14:28

  Odotamme ja yks kaks on paikat väriä täynnä.

 • 1

  digikuva kirjoitti 14 huhtikuuta 2014, 10:36

  Komea maalaispihamiljöö, vain ratikkapysäkkiä jää portinpieleem kopaamaan (siis jos asuisi tuossa):)
  MIltäs uusi kamera tuntuu?

 • 0

  mlt kirjoitti 14 huhtikuuta 2014, 11:14

  En ole sitten viime reissun kuvia ottanut. Olen niitä silloin räpsimiäni kehitellyt, mutta ei näistä tunnu mitään kunnollista saavan. Jossain mättää ja pahasti. Kuvat ovat huonompia kuin vanhoilla kameroilla eikä kuvia saa muokattua kunnolla vaan noita juovia tulee taivaaseen eikä ole terävyydessäkään hurraamista.

 • 1

  digikuva kirjoitti 15 huhtikuuta 2014, 6:47

  Ootko otellut automaatilla, käsisäädöilla vai "puoliautomaatilla"?

  Kannattaa ainakin kokeilla automaattia, jotta näkisi miten kamera hommat hoitaa.

 • 0

  mlt kirjoitti 15 huhtikuuta 2014, 7:28

  Otin kuvat tällä kameralla ekakertaa manuaaliasetuksilla. Koska ulkona auringossa näen huonosti noita asetuksia ja muutenkin asetusten muuttaminen on hankalaa, asetin kotona jo valmiiksi noita asetuksia ja niitä vain hieman ulkona muutin. Asetukset eivät kyllä kovin onnistuneita olleet. Ainakin ISO-arvo oli aivan liian iso, tosin valotusaika sitten oli vastaavasti lyhyt.

  Olenkin ajatellut, että seuraavaksi ottelen kuvia taas tuolla kameran omalla maisemaohjelmalla, koska olen sen aiemmin hyväksi havainnut NEX-7:llä ja tässäkin se tuntuu toimivan, mitä olen noita aamu- ja iltaruskokuvia ottanut.

  Ihmetyttää kuvissa vain tuo, että niissä on noita pieniä valkoisia säkenöiviä pisteitä, vaikka ei kuvaa edes muokannutkaan ole. Myös nuo taivaan rantut ja kaaret ovat sellaisia, joita ei kuvissa aiemmin ole noin selvinä näkynyt jo vähäiselläkin muokkauksella. Kirjoitit, että saattavat olla kuvassa kohinan aiheuttamaa. Poistin viimeksi kohinaa RAW-osiossa kuten aikaisempien kameroiden kuvissakin, mutta ei se tilannetta oikein helpottanut. Kuva vain ei yksinkertaisesti oikein kestä mitään muokkausta. Ensi kerralla, kun kuvia ulkona otan, niin heitän tuon vastavalosuojan pois ja kokeilen, aiheuttaako se mahdollisesti noita kaaria tuonne taivaisiin.

  Tuolla jonkin lehden kamera-arvostelussa oli kirjoitettu, että kameralla saa hyviä kuvia, mutta ei ilman säätöjä. Ilmeisesti säätöni eivät sitten ole olleet kohdillaan ellei kamerassa sitten jotain ihan oikeaa vikaakin ole. Tuo objektiivi on minulle myös uusi ja ainoa tähän kameraan varta vasten tarkoitettu FE mallinen.

 • 1

  digikuva kirjoitti 15 huhtikuuta 2014, 11:47

  Niinkuin aikaisemmin mainitsin ne valkoiset ovat oksien reunoille syntyneitä terävöitys jälkiä. Kun kuvan oksat ovat monin paikoin vain vain 1px levyisiä ja kun useissa paikoissa valkoiseksi mennyt terävöinintikin on 1px kokoinen. niin ne tylevat esiin. Voisi päätellä että kamera terävöittää liikaa. Ne saattavat korostua jos pienentää kuvaa. Mulla on vahva epäily että kamera terävöittää kuvaa liikaa jos et itse ole sitä tehnyt

  Itse yrittäisin poistella kaikki terävöitys asetukset pois ja tehdä terävöitys ohjelmassa ihan viimeisenä. Niitä voi sitten palautella taidon ja tietämyksen lisääntyessä .

 • 0

  mlt kirjoitti 15 huhtikuuta 2014, 13:49

  " Mulla on vahva epäily että kamera terävöittää kuvaa liikaa jos et itse ole sitä tehnyt"

  Olen käynyt Menun asetukset muutamaan kertaan lävitse, mutta kun en löydä sieltä sellaisia asetuksia, jotka vaikuttaisivat terävöittämiseen. HDMI-tarkkuuden kohdalla on kolme valittavaa kohtaa a) automaattinen (valittuna), B) 1080p ja c) 1080i, mutta eivät kai nuokaan nyt varsinaisesti kuvan terävöittämiseen vaikuta. Nuohan ovat kai joitain asetuksia, jotka vaikuttavat silloin, kun kamera kytketään teräväpiirto-TV:hen.

  Kameran mukana tulleessa ohjekirjassa on esitetty kameran osat ja suurin piirtein se, miten akku ladataan ja miten päin kortti työnnetään kameraan, mutta siinä ne ohjeet sitten ovatkin. Netistä löysin hieman laajemman ohjekirjan, mutta ei siinäkään juuri mitään asiaa ole. Jatkan etsimistä, jos löytäisin vielä jonkun laajemman manuaalin. Aikaisemmin kameran mukana tuli kunnollinen manuaali, mutta ei enää. Tämän kameran mukana ei tullut edes CD-levyä, jossa olisi ollut joku laajempi ohjekirja.

  Tuollaiset kohteet, joissa on lehdettömiä puita, ovat selvästikin kameralle vaikeita. Olen katsonut netistä tällä samanmerkkisellä kameralla otettuja kuvia risumaisista puista ja niissäkin kuvissa puut ovat aika pahannäköistä suttua ainakin latvoista.

 • 0

  mlt kirjoitti 15 huhtikuuta 2014, 14:29

  Tuli vielä mieleeni, että olisiko sillä asialla vaikutusta tuohon mahdolliseen yliterävöittämiseen, että tästä kamerasta on poistettu alipäästösuodatin. Eikös mainoksissa juuri mainostettu, että kamera tekee teräviä kuvia, kun ei tuota suodatinta enää kamerassa ole.