— parhaat valokuvasi netissä!

Kuva on automaattisesti pienennetty alkuperäistä pienemmäksi. Katso alkuperäinen kuva.

Arvostelu

41

Katsottu: 2387

Ääniä: 13

Petteri Keränen

Kategoriasta Kotialbumi
ladattu 1 huhtikuuta 2014, 3:18

Roolit:

Valokuvaaja:
Ei mainittu
Malli:
Ei mainittu

EXIF

Kamera:
Canon EOS 6D 
Objektiivi:
EF400mm f/5.6L USM  
Polttoväli:
400 
Valotusaika:
1/1000 
Aukko:
f/9.0 
ISO:
4000 

Kuvauspaikka:

Tägit:

peippo

Muita kuvia käyttäjältä Petteri Keränen:

Katso käyttäjän Petteri Keränen koko portfolio

Kommentit ja palautteet

 • Petteri Keränen kirjoitti valokuvasta 1 huhtikuuta 2014, 3:18

  Kuvan olosuhteissa yksijalkainen olisi ollut tarpeen. Valo oli kuitenkin niin kaunis vain reilu puolisen tuntia ennen päivänlaskua, että oli yritettävä käsivaraltakin. Tämä muistoksi kotialbumiin.
 • 1

  Sofharti kirjoitti 1 huhtikuuta 2014, 17:25

  Hyvä kuva, kiva valo. Ihan pikkuisen häiritsee kaksi oksaa pään takana.

 • 1

  Petteri Keränen kirjoitti 1 huhtikuuta 2014, 18:09

  Olin iltavalossa harjoittelemassa, kun tuli tuommoinen "uusi käytetty" putki hankittua. Lentäviä lintuja varten. Niitä ei ollut tuona iltana, joten oli tyydyttävä muutamaan pönökuvaan.

  No, oksia ei saanut pois, sillä kello mokoma oli jo sen verran paljon, ettei ehtinyt paljon mallailla kuvauspaikkoja ja ottaa sivuaskelia. Ja juu, en rupea niitä tämän tason kuvasta poistamaan (tai opettelemaan, miten poistaa). Sattumalta tässä oli - epämiellyttävästä alhaalta päin olevasta kuvakulmasta huolimatta - hyvä valo, kun se valaisee tuon oksan uurteet varjoisina näkyviin ja kultaa rypyläpintaa. Sain viisi kuvaa, melko samanlaisia, ja yhdessä tämä herra myös laulaa. Valitettavasti vain kaula on siinä kuvassa niin pitkälle kurottunut, ettei terävyysalue enää aukolla 9.0 riittänyt sinne nokkaan asti. Muutoin se kuva olisi tässä, eikä tämä.

  Huomaatte varmaan, että putkessa ei ole vakaajaa. Ei ole, eikä tarvita, kun kuvataan lentäviä lintuja käsivaralta, koska niitä varten pitää olla suljinajan nopea muutenkin, 1/1000 s tai nopeampikin mieluummin. Monopodi tai sitten vakaajallinen putki olisi tietysti ollut tässä käsivaralta siitä hyvä, että aukkoa olisi voinut saada vielä askeleen pienemmäksi ja aikaa pidemmäksi, sekä ISO-luvun ainakin 2000:een. Nyt tuossa ISO 4000:ssa perfektionisti alkaa nähdä jo sellaista kohinaa, jota on vaikea kätkeä teidän (ja omilta) tarkoilta silmiltä.

  Optiikkaan voin kuitenkin olla tyytyväinen, vaikka tämä malli on jo vuodelta 1993. Canonin vanhinta myynnissä vielä olevaa teknologiaa. Iästä huolimatta se on riittävän tarkka täydelläkin aukolla täyskennoisella, ja erot näkyvät uudempiin lähinnä hieman kontrastien ja värien erotuskyvyssä (te ette sitä kuitenkaan näe tässä, vaatiipi testikuvioita). Piirto toki on vielä selvästi ja merkittävästi tätäkin parempi kalliimmissa L-tason putkissa. Putken tärkein ominaisuus on kuitenkin sen tarkennuksen nopeus ja täsmällisyys, eli siinä se hakkaa monet uudemmat putket. Ja sehän näiden liikkuvien kanssa on tarpeen. Sorsia ja paria lokkia kuvatessani haaveilin jo upeista kuvista. En merikotkista, mutta ihan semmoisista tiiroista, variksista, hanhista ja sorsista lennossa. Oletettavasti niitä kuvaushetkiä minulla on sitten odotettavissa.

  On siinä muuten toinenkin ongelma. Lyhin tarkennusetäisyys on 3,5 m, joten tällä ei kuvata makroja. Mutta minä halusin lintuputken täksi kevääksi uutta opetellakseni. Olkoot perhoset ja muut ötökät sitten kesän juttuja, ja yritetään entisillä pärjätä.

  Ehkä näin saan tännekin lisää kuvia linnuista. Kommentit ja aktiivisuus ja tarvittaessa myös opettajamainenkin ote arvoisilta kuvalupilaisilta otetaan vastaan.

 • 0

  Petteri Keränen kirjoitti 1 huhtikuuta 2014, 18:13

  Siis nopea... samanhintaisiin vehkeisiin nähden nopea tarkentamaan. Kyllä ne kymppitonnin ällät ovat omaa luokkaansa.

 • 1

  Erkki Huossa kirjoitti 1 huhtikuuta 2014, 17:34

  Tarkkailen.

 • 1

  digikuva kirjoitti 2 huhtikuuta 2014, 11:36

  Kyllä tuota rinnusta jaksaa katsella.
  Teknisesti onnistunyt.

  Oksien poistaminen selkeyttäisi kuvaa minum mielestä.

 • 0

  Petteri Keränen kirjoitti 2 huhtikuuta 2014, 19:37

  Kiitokset. Olen vähän yllättynyt, että tuli näinkin mukava vastaanotto noiden pinnojen puolesta, kun kyseessä nyt on "kotialbumikuva". Eli en odottanut ihan tätä.

  Oksat poistetaan sitten, kun osataan poistaa... ja kun on tarjolla niin laadukas kuva, josta voi sanoa, että "oksat pois!"